втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Криміналісти-консультанти з продажу косметики

05.11.2015


повна назва: «Криміналісти-консультанти з продажу косметики: мислити як злочинець. Викрадач наречених»

Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії 

Жанр: пародійний детективний серіал про кримінальні розслідування 

Лоґлайн: Пародійна історія про Оперативний Секретний Спецзагін Поліції, який розслідує кримінальні справи, що пов’язані з вивченням поведінки злочинців, агентів з продажу косметики та ряду інших осіб із потенційним тяжінням до вчинення кривавих злочинів. 

Короткий опис. Хтось викрадає наречених прямо з весілля. Спеціальний поліцейський загін криміналістів-консультантів з продажу косметики, мислити як злочинець, на чолі з Начальником Оксаною Баришевською розслідує ці огидні злочини. 

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція). Начальник відділку криміналістів-консультантів, Капітан Оксана Баришевська виїжджає на місце вбивства. Вбили ді-джея-музиканта. Криміналісти допитують колегу вбитого ді-джея. Це жінка. Її свідчення майже нічого не дають. Виявляється що вбитий повертався з весілля на якому й працював ді-джеєм. Криміналісти виїхали на місце де відбувалося весілля. Гості ще не розійшлися оскільки як виявилось сталася трагедія – Наречену весілля викрали. Причому викрали реально, а не як по традиції. І ще виявляється що це не звичне весілля, а лесбійське. Друга наречена в горі. На місці криміналісти допитують Управляючу весіллям. Їй, Управляючій, також повідомляють що ді-джей який працював на цьому весіллі вбитий. Управляюча занепокоїлась, бо в неї мабуть були якісь стосунки з цим ді-джеєм. Знову допитують Ді-джейку. Виявляється Ді-джей і Ді-джейка колись жили разом і навіть були одружені. Але в них були проблеми в сімейному житті. Разом вчилися у школі Ді-джеїнгу. Ді-джейка приревнувала бо той загравав до Управляючої весіллям. Криміналісти пішли до школи Ді-джеїнгу щоб детальніше вияснити ситуацію з Ді-джеями. Там допитують Професора Ді-джеїнгу, але це майже нічого не дало.

Виявляється ця наречена вже четверта викрадена за останні два місяці. Всіх їх викрали з весіль які проводить фірма «Веселе свято» в якій власне і працював Ді-джей, Управляюча весіллям та Весільний Мім (Пантомім) який як виявляється також працював на весіллі. В місті орудує маніяк. Криміналісти відвідали цю фірму. Вона працює за системою «вільний офіс».

Акт 2 (Розвиток). Оксана пішла до школи Мімів звідки фірма й найняли Міма. Там допитала Директора Школи Мімів – також Пантоміма. Міма який працював на весіллі допитали. Виявляється він більшу частину весілля п’яним пролежав під столом. Дізналися що на весіллі був фотограф - що мабуть надзвичайно підозріло. Фотограф як не дивно також з фірми «Веселе свято». Слідчі зацікавилися ним.

Вже через тиждень після трагедії допитали Другу Наречену, яка досі в горі і ходить в білій весільній сукні оскільки у неї стався шок і вона переживає за свого … свою … наречену яку викрали. Допитали найбільш ймовірного підозрюваного – і взагалі паразита та ворога суспільства – Тамаду яка була на тому весіллі. Але нажаль Тамада (жінка) не винна.

Стає відомо ім’я Фотографа на тому весіллі. І виявляється він є у базі СБД (Служби безпеки держави). І ще виявляється він вже багато років як мертвий. Але, після процедури ексгумації, в труні того Фотографа немає. Отже він можливо живий. Через фірму «Веселе свято» Слідчі дізнаються адресу де живе Фотограф, і їдуть туди. Фотографа там звичайно нема. Але там знайшли вбитого Міма з весілля. Допитали жінку вбитого Міма – також Мімку. Фотографа оголосили у загально-державний розшук. Ольга і Оксана встановили слідкування за будівлею фірми «Веселе свято», в надії що Фотограф-підозрюваний з’явиться там. Це не допомагає. Більше того вночі у фірму прокралася Ді-джейка з того весілля. Там її хтось і вбив. Роблять розтин трупа Ді-джейки.

Акт 3 (Розв’язок). Потім криміналісти відправилися під прикриттям на чергове весілля організоване «Веселим Святом». Це також нічого не дає. Тоді вирішили організувати своє підставне весілля. На яке Нареченою зробили Оксану. З цього весілля Оксану викрадають. Вона опиняється в лігві Лиходія. Оксана дізнається що її викрав Фотограф – лиходій. Там Оксана дізнається чому Фотограф вчиняє такі огидні злочини. Виявляється він ретро-любитель який любить стару побутову техніку, і ненавидить сучасну в тому числі цифрову техніку. Через це він мстить людям – викрадає Наречених з весіль, прикриваючись Фотографом, і знімає полонянок в еротичному відео та фото. А потім виставляє все це в інернеті.

Слідчі встановили що Фотограф за допомогою своїх спільників: ді-джеїв, Міма, та мами Нареченого, викрадав Наречених-дівчат. Але Ді-джейка здогадалася що Ді-джей-чоловік зраджував їй з Управляючою і влаштувала скандал. Ді-джейка психанула і сказала Фотографу що скаже все Поліції. Фотограф у відповідь вбив її чоловіка – щоб налякати і провчити. Мім, коли здогадався що Фотограф убив Ді-джея, пішов до Фотографа додому, очевидно щоб шантажувати. І загинув як Мім-герой. Ді-джейка пішла на фірму, очевидно за якимись доказами які б компрометували Фотографа. Але той вже чекав її там, і позбувся свідка.

За допомогою радіо-маячка який був на тілі Оксани, інші Слідчі дізнаються де знаходиться лігво Фотографа. І визволяють Оксану та інших полонянок які там були. Але при цьому вівчарка Бухтар гине як герой. Тобто ніби гине. Бо потім на собачому поліцейському похороні виявляється що він живий і таємно слідкує за власним похороном.

Використано пародії на фільми і серіали про поліцію і міліцію.


**
ЗАЯВКА

Серіал
КРИМІНАЛІСТИ-КОНСУЛЬТАНТИ З ПРОДАЖУ КОСМЕТИКИ: МИСЛИТИ ЯК ЗЛОЧИНЕЦЬ 

жанр: пародійний детективний серіал про кримінальні розслідування

Лоґлайн: Пародійна історія про Оперативний Секретний Спецзагін Поліції, який розслідує кримінальні справи, що пов’язані з вивченням поведінки злочинців, агентів з продажу косметики та ряду інших осіб із потенційним тяжінням до вчинення кривавих злочинів.

Хронометраж і кількість серій: кожна серія не менше 40 хвилин. Кількість серій не обмежена.

Цільова аудиторія: від 21 до 65 років. Чоловіки і жінки.

Стадія готовності проекту: є декілька готових сценаріїв серій. Є ідеї деяких серій з ще не готовим сценарієм. Можливий розвиток ідей до наступних серій.

ГОЛОВНІ ГЕРОЇ: СПЕЦЗАГІН ПОЛІЦІЇ

Оксана Володимирівна Баришевська (25-35 років). Капітан (потім підвищується до Майора) Поліції, Старший оперуповноважений слідчий, начальниця спецзагону оперативних слідчих. Коротка стрижка, темне волосся. В основному одягається в сині джинси, білу футболку під джинсовою або якоюсь іншою курткою. Під куркою часто є оперативна кобура. На ногах кросівки. Деколи одягнута в діловий жіночий костюм.

По характеру Оксана приколістка. Часто депресивна. Незадоволена життям та всяке подібне. Строкову військову службу проходила в учбовому центрі «Десна». Таємно і безуспішно мріє про знищення всього людства. Або хоча б його частини. Має підозрілі непідтверджені нахили до лесбіянства. Часто розмірковує дедуктивно, по філософському – відповідно у пародійному вигляді. Деколи марить уві сні, вертиться в ліжку, крутить головою. Підозрює про існування Світової Змови, таємних навколо-масонських організацій та такого подібного. Досить сувора з підлеглими оперативниками. Але відхідлива. Можливо служила у якійсь гарячій точці (наприклад у Східній Молдові, Донецькій або Луганській області) де і отримала контузію. Через що її часто заклинює, але швидко миттєво відходить. Інколи завзято згадує якусь подію, і раптом переходить на іншу тему – відповідно у пародійному вигляді. Хоча можливо вона просто приколюється. Досвідчений оперативник.

Ольга Миколаївна Хрустенко (25-35 років). Капітан Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих, замісник Оксани, найкраща подруга Оксани. Вони разом вчилися в одній школі, в одній ще міліцейській академії. Можливо разом служили у гарячій точці. Скоріше за все одружена, має 2-3-ьох дітей. Має світле, або каштанове або руде волосся середньої довжини. Одягається в жіночий діловий костюм, плаття, або якийсь інший жіночий одяг. Одягає оперативну кобуру.

По характеру спокійна. Часто також приколюється. Терпить вибрики Оксани, оскільки вони подруги. Якщо Оксана часто не серйозна, то Ольга є її совістю і змушує Оксану дотримуватися закону. Оксана і Ольга часто грають у поганого і доброго поліцейського відповідно. Деколи на оборот. Відповідальна. Досвідчений оперативник.             

 Слідчий Андрій Мефістофель (25-40 років). В одній із серій стає відомо що по батькові він – Вікторович. Капітан Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Досвідчений оперативник. По характеру спокійний. Умовно серйозний. Також часто приколюється.

 Слідчий Анатолій Зільберман (25-40 років). Старший Лейтенант Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Не дуже досвідчений оперативник. По характеру не дуже спокійний. Часто не серйозний. Рахується умовним невдахою. Андрій і Анатолій, як і Оксана та Ольга, часто грають у поганого і доброго поліцейського.

 Слідчий (20-30 років). Старший Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Порівняно молодий оперативник. По характеру спокійний. Він, та наступні два Слідчі часто є просто додатковими персонажами.

 Другий Слідчий (20-30 років). Старший Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Порівняно молодий оперативник.

Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Недоторкані») відомо що його звати Василь. По характеру спокійний.

 Третій Слідчий (25 років). Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Наймолодший оперативник у спецзагоні. Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Випадок в рускому кварталі») відомо що його звати Карл.

 Можливо хтось один (або двоє) із цих останніх трьох слідчих – жіночий персонаж.

 Секретарка Спецзагону (20-30 років). Можливо білявка. Можливо гламурно і стильно вдягається. Можливо для звітності має звання рядового Поліцейського, або з сержантського складу.

 Доктор Літроман (30-40 років). Працює у відділку на посаді експерта з брехні. Є підозра що він мало розбирається у брехології. Ходить в сірому костюмі з краваткою. Літроман схожий на Доктора Лайтмана з серіалу «Теорія Брехні».

Інші дрібніші персонажі зі спецзагону і Поліцейського Відділку загалом: Поліцейські, Експерти-криміналісти криміналістичної лабораторії. Всі зазвичай додаткові персонажі відповідно до ситуації.

Начальник Відділку (40-50 років). Можливо має сивувате волосся. Можливо має певну надмірну вагу. Можливо склерозний. Можливо, як  і Оксана, служив у гарячій точці де і отримав певну контузію. Хоча можливо він просто приколюється – відповідно у пародійному вигляді. В основному одягнений в Поліцейський мундир. Звичайно досвідчений оперативник. Можливо це жіночий персонаж.

 Вівчарка Бухтар. Собака. Гламурна оперативна вівчарка Спецзагону. Рудувато-мілірованого кольору. У вусі є стильна сережка. Можливо має схильність до алкоголю.

 Інші персонажі:

Генерал Шишка (40-50 років). В серіалу з’являється не відразу. Звихнутий колишній психований прикантужений військовик. Часто, або завжди, ходить у воєнному або воєнізованому одязі. Цинічно спокійний. Злий геній. В цивільному житті – цинічний жадний олігарх якому всього мало і який утримує авторитарну злочинну олігархічну мережу і мережу ресторанів швидкого харчування. У нього практично весь бізнес країни та міста. Займається нелегальними злочинними справами. Генерал Шишка збирає гроші зі всіх своїх афер, для того щоб створити саму найбільшу нечувану найграндіознішу всесвітню змову у Світі.

Саме Шишка є заклятим ворогом Спецзагону Поліції та Ольги і Оксани зокрема.        

                  

 Історії:

Сюжет кожної серії, або групи серій, «Криміналістів-консультантів …» завжди крутиться навколо якого-небудь, зазвичай резонансного, злочину.

Крім того планується історії де цей спецзагін буде виконувати наддержавні завдання пов’язані з порятунком країни. А може і всього світу.   

Сюжет першої серії вибудовується навколо якогось вбивства. А Начальник Поліцейської дільниці доручає Оксані Баришевській розкрити цю справу. Але він дає їй напарника. Коли Оксана, за посередництва комедійних та пародійних ситуацій, знайомиться з цим напарником, то виявляється що це її найкраща подруга, Ольга Хрустенко, з якою вона не бачилася вже багато років. Або ж все таки варіант що вони були не знайомі до цього.  

Серії:

«Викрадач Наречених» - Стається вбивство. Вбито Ді-джея який ще за декілька годин до смерті працював на весіллі. Слідчі допитують Ді-джейку яка працювала в парі з вбитим. В цей же день слідчі йдуть до ресторану в якому відбувалося це весілля. Гості ще не розійшлися оскільки як виявилось сталася трагедія – викрали Наречену. Мало того, виявляється це лесбіянське весілля. Слідчі знайомляться з Управляючою весіллям. Ще раз допитують Ді-джейку. Виявляється Ді-джейка і Ді-джей були одружені. Але в них були проблеми в сімейному житті. В процесі розслідування виявляється що це не перше викрадення наречених. Це вже четверта наречена яку викрали, і саме на весіллях які організовує фірма «Веселе Свято». Саме з цієї фірми Управляюча весіллям, Ді-джейка та вбитий Ді-джей. В місті орудує маніяк. Слідчі допитують Міма який також працював на тому лесбійському весіллі. Він також з фірми «Веселе свято». Від нього дізнаються що на весіллі був Фотограф – що мабуть надзвичайно підозріло. Фотограф як не дивно також з фірми «Веселе свято». Вже через декілька днів допитують іншу Наречену з того лесбійського весілля, яка мабуть «з’їхала з глузду» - все ще ходить у весільній сукні, оскільки у неї стався шок і вона переживає за свого … свою … наречену яку викрали. Потім допитують найбільш ймовірного підозрюваного – і взагалі паразита та ворога суспільства – Тамаду на тому лесбійському весіллі. Але нажаль Тамада (жінка) не винна.

Стає відомо ім’я Фотографа на тому весіллі. І виявляється він є у базі СБД (Служби безпеки держави). І ще виявляється він вже багато років як мертвий. Але, після процедури ексгумації, в труні того Фотографа немає. Отже він можливо живий. Через фірму «Веселе свято» Слідчі дізнаються адресу де живе Фотограф, і їдуть туди. Фотографа там звичайно нема. Але там знайшли вбитого Міма з весілля. Допитали жінку вбитого Міма – також Мімку. Фотографа оголосили у загальнодержавний розшук. Ольга і Оксана встановили слідкування за будівлею фірми «Веселе свято», в надії що Фотограф-підозрюваний з’явиться там. Це не допомагає. Більше того вночі у фірму прокралася Ді-джейка з того весілля. Там її хтось і вбив. Роблять розтин трупа Ді-джейки. Потім криміналісти відправилися під прикриттям на чергове весілля організоване «Веселим Святом». Це також нічого не дає. Тоді вирішили організувати своє підставне весілля. На яке Нареченою зробили Оксану. З цього весілля Оксану викрадають. Вона опиняється в лігві Лиходія. Оксана дізнається що її викрав Фотограф – лиходій. Там Оксана дізнається чому Фотограф вчиняє такі огидні злочини. Виявляється він ретро-любитель який любить стару побутову техніку, і ненавидить сучасну в тому числі цифрову техніку. Через це він мстить людям – викрадає Наречених з весіль, прикриваючись Фотографом, і знімає полонянок в еротичному відео та фото. А потім виставляє все це в інернеті.

Слідчі встановили що Фотограф за допомогою своїх спільників, ді-джеїв, Міма, та мами Нареченого, викрадав Наречених-дівчат. Але Ді-джейка здогадалася що Ді-джей-чоловік зраджував їй з управляючою і влаштувала скандал. Ді-джейка психанула і сказала Фотографу що скаже все Поліції. Фотограф у відповідь вбив її чоловіка – щоб налякати і провчити. Мім, коли здогадався що Фотограф убив Ді-джея, пішов до Фотографа додому, очевидно щоб шантажувати. І загинув як Мім-герой. Ді-джейка пішла на фірму, очевидно за якимись доказами які б компрометували Фотографа. Але той вже чекав її там, і позбувся свідка.

За допомогою радіо-маячка який був на тілі Оксани, інші Слідчі дізнаються де знаходиться лігво Фотографа. І визволяють Оксану та інших полонянок які там були. Але при цьому вівчарка Бухтар гине як герой. Тобто ніби гине. Бо потім на собачому поліцейському похороні виявляється що він живий і таємно слідкує за власним похороном.           

 «Утікачка» - Це історія полювання на великі не чесні гроші. Олена Грицаєнко - колишній Прем’єр-міністр виходить з в’язниці де вона сиділа 15 років за звинуваченням у зловживанні владою.

Далі йде передісторія – основний флешбек на 15 років назад. Група оперативних Слідчих карного розшуку на чолі з Оксаною Баришевською робить облаву притону трансвиститів.

Олену Грицаєнко приймають у Столичний Слідчий Ізолятор.

В Америці з тюрми виходить Сергій Буковенко – також колишній Прем’єр-міністр який відсидів тут за обкрадання державного бюджету своєї батьківщини у Східній Європі. Він їде додому за грошима які він колись украв разом з іншими спільниками, в тому числі з Оленою Грицаєнко, які ці гроші і заховали.

Опис життя Олени Грицаєнко в Слідчому ізоляторі.

Депутат Фунтлер іде до церкви і хоче посповідатися священнику про ті самі гроші. Священник заохочує Фунтлера взяти його в долю якщо він допоможе привласнити ті гроші.

Знову слідчий ізолятор. Буковенко відвідує в ізоляторі Олену яка, ще до того як самій стати Прем’єром, колись сама працювала в уряді Буковенка. Зі Слідчого ізолятора Олену відпускають на вечірнє політичне ток-шоу, звідки вона успішно тікає, опиняється на волі і переховується.

Група слідчих Оксани починає шукати втікачку Олену Грицаєнко та ще й розслідувати серію загадкових убивств які пов’язані з утікачкою та її діяльністю. Опис убивства комівояжера. Опис убивства Снігуроньки. Суддя апеляційного суду Ліна Зільбернайтіс якимось чином знає про заховані гроші. Вона іде в бомжацький район «Сині ліхтарі» - де ці гроші і заховані. Там вона зустрічає Депутата Фунтлера і Священника які також прийшли за грошима. Тут у цих трьох виникає конфлікт з Буковенком і його Помічником які слідкували за Фунтлером і Священником. Виникає перестрілка в яку вплутується місцевий Бомж Гектор. В результаті було вбито Депутата Фунтлера, Суддю Зільбернайтіс, Священника та Помічника Буковенка та ще декількох випадкових людей. Слідча група Оксани вирушає на місця вбивств в Районі «Синіх ліхтарів». Слідчі вирушають на місце вбивства Комівояжера. Потім на місце вбивства Снігуроньки. У вбивствах підозрюють Олену Грицаєнко. Щоб знайти її Слідчі починають стеження за Буковенком. Але це стеження мало що дає.

У Оксани день народження – у відділку проходить вечірнє застілля з цього приводу. Наступного дня Оксана переживає похмілля.

Олену Грицаєнко все таки зловили, і то чисто випадково.

Оксана починає допит Олени. Виникає конфлікт зі Слідчими Служби Безпеки Держави (СБД) які вимагають у Оксани видати їм Олену. Оксану поранено під час допиту. Це зробив Буковенко. Оксана непритомна у відділені «швидкої» допомоги. Тепер вже Ольга допитує Олену. Ольга у лікарні відвідує поранену Оксану. Там Буковенко знову намагається вбити Оксану. Ольга і Оксана знешкоджують його.

Суд над Оленою Грицаєнко продовжується. Олена тікає прямо з зали Суду за допомогою колишнього Президента Валерія Бельцера при якому Олена і була Прем’єром. Але Олену майже відразу ловлять.

Ольга здогадується де сховані гроші. Олену садять у в’язницю. Ольга іде у Район «Сині ліхтарі» щоб перевірити чи гроші дійсно заховані там.

 Далі кінець основного флешбеку. Через 15 років – сьогодення. Ольга і Оксана зустрічаються з Оленою яка недавно вийшла із в’язниці. Сталося масове вбивство – в районі «Сині ліхтарі» у вогнищі згоріло 11 бомжів. Ольга і Оксана навідуються до відомого олігарха Гектора Гартмана, він же Бомж Гектор, якого підозрюють у цьому вбивстві. Виявляється Бомж Гектор (Гектор Гартман) розбагатів завдяки грошам захованим в районі «Сині ліхтарі».

Гектор вбиває Олену Грицаєнко яка влаштувалася працювати касиркою в ресторан швидкого харчування. Ольга і Оксана ідуть у лігво Гектора щоб помститися за смерть Олени. І вони мстять, хоча самі мало не загинули.

 «Вторгнення» - В селище на півдні країни сталася, а ще вірніше, постійно була техногенна катастрофа. Для розслідування цієї катастрофи влада відправляє туди двох оперуповноважений слідчих жінок: Ольга і Оксана. В ході розслідування вони мають справу зі шкідливими викидами з закинутих військових ракетних шахт, заготівлею металобрухту, впливом на підсвідомість людини, позаземними цивілізаціями, старими партійними комуністами та інше. При цьому вони попадають у різні кумедні надзвичайні ситуації. Вони повинні знайти винних у всьому цьому. Дівчата знайомляться з Штутгартом - мером села Дюшесівка, Валерієм Кальцієм - директором «Клубу мисливців за металобрухтом», заступником Голови колгоспу, самим головою колгоспу – який виявляється головою в прямому значенні – він не має тіла, лише живу голову яка поміщена в бутлі зі спеціальним розчином. Шляхом бюрократичної тяганини на місцевому рівні дівчата отримують дозвіл на вхід в одну з закинутих військових шахт і спускаються туди. В результаті Оксана отримує струс головного мозку. Ольгу і Оксану запрошують на місцеве весілля яке відбувається в їдальні місцевого заводу. Під час весільної церемонії в селі відбувається серія загадкових вбивств. На весілля Ольга тимчасово закохується в одного місцевого хлопця. Паралельно з розслідуванням техногенної катастрофи дівчата починають розслідувати вбивства.

Місцевий тракторист Василь Акаем бачить в лісі біля колгоспного поля щось страшне. Після цього, раптово, в селі характери більшості людей змінилися навпаки. Ольга і Оксана допитують Василя Акаема який розповідає їм про Професора Шансонгольтца та його дочку. За допомогою дівчата звертаються до місцевого Відлюдника який живе в закинутому палаці піонерів. Відлюдник радить їм просити допомоги в Першого пілота винищувача, який сидить в тюрмі, в іншому місті, за керування літаком яке спричинило багато жертв на авіа-шоу. По дорозі в аеропорт дівчата заїжджають в місцеву селищну бібліотеку де знайомляться з Бібліотекаркою. На літаку дівчата летять в інше місто де сидить пілот-в’язень. Вони, на деякий час, забирають пілота з тюрми щоб він допоміг впізнати винного. По дорозі назад пілот-в’язень мало не вбиває всіх пасажирів літака на якому вони летять.      

Ольга, Оксана, Василь Акаем та Перший пілот їдуть за порадою до Марії-Стефанії-Матриці - місцевої провидиці. Та нічого конкретного їм не порадила. Потім вони їдуть до «Клубу мисливців за металобрухтом», потім до закинутої військової шахти. Спускаються в шахту. Туди також спускається Відлюдник. В шахті находять цех де Кальцій - Директор «Клубу мисливців за металобрухтом», іншопланетяни та їхні раби займаються злочинною діяльністю - виготовляють неліцензійні компакт-диски, зливають в ґрунт радіоактивне паливо зі старих військових ракет, заготовляють деревину та інше. Дівчата знешкоджують інопланетян за допомогою музики блатного шансона яка тимчасово паралізує прибульців. Бібліотекарка – яка виявляється дочкою Шансонгольтца і до того ж іншопланетянкою – намагається їм зашкодити. Кальцій тікає з цеху шахти. Відлюдник намагається його затримати оскільки у нього з ним свої рахунки. П’ять худорлявих дівчат, які працюють на Відлюдника, знешкоджують Кальція. Поліція заарештовує іншопланетян, Кальція, дочку Шансонгольтца та його онуку, яка також іншопланетянка і причетна до вбивств. Але самого Шансонгольтца не знаходять. Ольга, Оксана, Перший пілот, Василь Акаем та провидиця Марія-Стефанія їдуть в колгоспну контору щоб попрощатися з Головою колгоспу та його Заступником. Там виявляється що Голова Колгоспу – це і є Професор Шансонгольтц. На їх очах Шансонгольтц перетворюється в справжнього прибульця і намагається їх вбити. Але його самого вбивають птеродактилі.

 «Недоторкані» - Ольга Хрустенко та Оксана Баришевська - розслідують вбивство журналіста газети який, у співавторстві з ще трьома журналістами, написав скандальну статтю яка викриває групу депутатів-злочинців. Ольга і Оксана їдуть на місце злочину де вбили журналіста Сергія Бухадзе. Ольга і Оксана слідкують і здійснюють оперативний нагляд за будинком для пристарілих який підозрюється у неліцензійному виготовленні неякісного морозива і наркотиків. Хоча це до справи вбивства відношення не має. Будинок пристарілих знаходиться в приміщенні Адміністрації Президента. Ользі і Оксані призначають напарника. Це поліцейська оперативна вівчарка на прізвисько Бухтар. Ольга і Оксана разом знову їдуть на місце вбивства Бухадзе. Там, на річковому пірсі, хтось вбиває єдиного свідка вбивства – Сторожа пірсу. При цьому Оксана отримує серйозну травму голови.

Ольга і Оксана знайомляться з Журналістом Віталієм Шуріковичем. Шурікович - другий журналіст який писав ту газетну статтю про депутатів. Шуріковича також хтось вбиває – на очах у Ольги і Оксани. Оксана зустрічає свого колишнього напарника Мішу який тепер працює в службі охорони Парламенту. Ольга і Оксана, в складі оперативної слідкувальної бригади, здійснюють слідкування і арешт «на гарячому» відомого злодія «карманника» Гамлета. Гамлета допитують по справі вбивства журналіста. Але це нічого не дає – він нічого не знає. Ольга і Оксана їдуть до редакції газети, де працювали вбиті журналісти, і розмовляють з її редактором. Журналіст Спічка йде додому, відкриває двері своєї квартири і його … збиває хвиля води, а велика акула-вбивця накидається на нього і з'дає. Спічка – третій журналіст який писав ту статтю про депутатів. Ольга і Оксана приїжджають до квартири того Журналіста і застають його мертвим — вбитим акулою. На наступний день Ольга і Оксана їдуть до квартири журналістки Наталії Мішенько. Але там Наталії немає. Мішенько – четверта журналістка яка писала ту статтю про депутатів. Ольга і Оксана їдуть до квартири жінки журналіста Шуріковича. Допитують жінку, але нічого конкретного не дізнаються. Ольга і Оксана їдуть в бар для журналістів який знаходиться в старовинному непрестижному спальному районі міста. Дівчата знаходять ту журналістку і цим рятують її життя від двох найманих вбивць-громил. Ольга і Оксана допитують одного з вбивць-громил і дізнаються що у справі замішана підставна фірма «Прийди і візьми» яка знаходиться в реп-клубі. Там вони допитують Філа – власника цього реп-клубу і дізнаються що у справі замішані люди з парламенту. Ольга і Оксана їдуть до Парламенту. Там вони знову зустрічають Мішу – охоронця Парламенту і товариша Оксани. Дівчата залишаються в парламенті на ніч. Вночі Ольга і Оксана помічають п’ятьох підозрюваних депутатів і слідкують за ними. Якимось чином в парламент прокрадається Наталія Мішенько. Дівчата розділяються – Ольга і Оксана разом спускаються в підвал парламенту, а Наталія шукає депутатів на верху. Спускаючись у підвал Ольга і Оксана знову зустрічають Мішу. Він погоджується повести дівчат до підвалу. В підвалі виявилися дуже страшні речі: здоровенні метрові щури, старі розважальні глянцеві журнали, старі депутатські законопроекти, страшні нелюдські моторошні крики, великий склад зерна ще з 1932-33 років та інше. Оксана викриває Мішу дізнаючись що він вбив усіх журналістів. Міша виконує накази певних депутатів. Міша з іншими охоронцями хапає Ольгу і Оксану і веде їх до таємної чорної сесійної зали яка знаходиться в глибині підвалу парламенту. П’ятеро депутатів наказують Міші вбити Ольгу і Оксану, а самі йдуть з підвалу наверх.

Але Наталія Мішенько рятує Ольгу і Оксану, і сама при цьому досить серйозно постраждала. Ольга і Оксана, тікаючи від Міші, ледь-ледь змогли вилізти з підвалу наверх до справжньої сесійної зали. Там, в справжній сесійній залі, Оксана оглушила Мішу. Депутат Віталій Шандарович ранить Ольгу. Оксана, у відповідь, вбиває Шандаровича. Оксану, Мішу і кількох охоронців парламенту заарештовують. Чотирьох депутатів не заарештовують – оскільки в них є депутатська недоторканість.

Оксана сидить в СІЗО. Йде затяжний судовий процес. Оксану, Мішу та інших арештованих охоронців судять. Четверо, вже відомих, депутатів виступають тільки в ролі свідків. В результаті Оксану виправдовують. Мішу, охоронців і депутатів парламенту саджають в тюрму. Але частина депутатів втікають з країни. А Міша втікає з тюрми і на вантажній авто-фурі переслідує Ольгу і Оксану, які їдуть на легковому автомобілі, по всьому місту, щоб помститися і вбити. Врешті-решт Мішу збиває автобус, а Ольга і Оксана врятувалися.

 Інші деякі історії коротко:

«Під прикриттям у школі» - Ольга і Оксана співпрацюють з СБД (Службою Безпеки Держави). Вони під прикриттям вчаться у школі ученицями. Їхнє завдання виявити там банду злочинців які перевдягаються у вчителів, збирають з учнів гроші на ремонт класу, на здачу екзаменів та на подарунок Директору на випускний.

 «Анти-Алк» - Ольга і Оксана співпрацює з СБД. Після історії зі школою дівчат взяли до таємної експериментальної спец—бригади швидкого реагування «Анти-алк», яка входить до складу Служби Безпеки Держави. Спецбригада отримує завдання знешкодити підпільне кримінальне угрупування яке займається нелегальним самогоноварінням та багатьма іншими злочинами на чолі з відомим злочинцем Арміном Брауншвайкусом. Спец-бригада проходить курс підготовки. Двох дівчат із спец-бригади засилають на підпільний спирт-завод Брауншвайкуса щоб вони розвідали ситуацію. Інші члени спец-бригади та спец-призначенці штурмом беруть цей підпільний завод, знешкоджують терористів, та рятують країну від неякісного алкоголю.

«Із Азії з привітом» - Міжнародну оперативну антитерористичну спецбригаду, в тому числі з Оксаною Баришевською та Ольгою Хрустенко, направляють в Азію для ліквідації терористів. Спочатку вони поїхали в Афганістан. Потім до Іраку. Останній пункт – Ізраїль та Палестина. Там вони дізнаються що терористи планують влаштувати теракт на всеазійському співочому конкурсі «Азіобачення». Бригадники намагаються знешкодити бомбу і терористів. Звичайно це проходить не без проблем і не без комічних і пародійних ситуацій.

«Бій з «тінями», професійний крем» - В основі використано пародію на фільм «Бій з тінню». Ольга і Оксана - слідчі спец-загону Поліції - їдуть у Москву для знешкодження наркотрафіка у співпраці з російськими колегами. В Москві проходить широко-розрекламований боксерський поєдинок між місцевим та американським чорношкірим боксерами. Одна з дівчат-слідчих є свідком вбивства і бачить вбивцю в обличчя. Дівчата-слідчі і місцевий боксер тікають і переховуються від місцевої мафії, Міліції та Загону спецпризначення. Глава мафії вичислює де знаходяться розшукувані. Він зі своїми найманцями їде туди. В результаті його заарештовують.

«Дуже мертві Кури-гриль» - Поліція знаходить на складі Облспоживспілки тушки мертвих курей-бройлерів яких вбили, вищипали пір’я и готували для гриль-обробки. Слідча оперативна група розслідує масове вбивство курей. В ЗМІ з’являються повідомлення про жорстоко вбитих курей. Один з іронічних лозунгів дня: «Вбий ні в чому не винну курочку Рябу и зроби з неї курку-гриль».

Виясняється що курей спочатку тримають в клітках, показують їм жорстоке відео, а потім жорстоко вбивають и роблять гриль. Члени Спецзагону Поліції нападають на фабрику и майже всю знищують. По ходу вони з’їдають декілька курей-гриль.

 «Скажений продавець косметики» - Вільний агент-комівояжер з продажу косметики з’їхав з глузду і взяв в заручники весь офіс звичайної фірми в яку він зайшов щоб запропонувати купити в нього трохи косметики. Нарешті Спецзагін Поліції криміналістів-консультантів з продажу косметики займеться своїм безпосереднім обов’язком згідно назви серіалу. Слідчі Спецзагону ведуть переговори з терористом-продавцем. Вони повинні переконати його щоб він заспокоївся і не наробив дурниць. А ще вони хочуть купити у нього трохи косметики, шампунь, пінку для гоління та інші засоби гігієни.

 Та низка інших історій...

Коментарі