втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Пшеничні зерна символізують народ, його процвітання і вічне життя. Як із багатьох зерен пшениці, з працею і Божим благословенням, може бути створений святий хліб, так і народом можуть бути створені великі діяння. Але якщо народ – це лише сировина, то його чекають тяжкі випробування. 

Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму 

Дванадцятирічний Олесь і його молодша сестра Марічка, в наслідок Сталінських репресій втрачають батьків. Вони змушені переїхати жити в село до своїх дідуся і бабусі. Там, вони приймають участь у святах великих українських традицій: Обжинки, свята Покрови, Спаса і інших святах, в яких відчувають все добро і духовну цінність українського народу. А ще, їхній дідусь Остап, розповів їм про те, що зерно - це справжнє диво, яке є символом життя. 

В ті часи селяни хоча і страждали від високих податків та іншої більшовицької напасті, вони, не зважаючи ні нащо, жили дружньо, щиро віруючи в Бога. Але безбожний комуністичний режим все більш нарощував тиск, створивши новий "план" зламу українського народу. 18 листопада 1932-го року, цей "план" вступає в дію. Його головна ціль - позбавлення селян всього продовольства і продовження "великої індустріалізації" за рахунок мільйонів людських життів. Зерно, яке в селян символізувало життя, у комуністів значилось як сировина для збуту, із лозунгом: "Для большего социалистического будущего!" В наслідок цього, український народ, змушений пережити одну з найжахливіших трагедій двадцятого століття. Назва якої - Голодомор 1932 - 1933. 

Щоб вижити, Олесь і Марічка повинні пройти довгий і важкий шлях до центрального Київського вокзалу. Це їхній єдиний шанс на порятунок.

Коментарі