втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Шевченко Катерина ХХІ

27.05.2011


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму – сучасної української мелодрами за класичними мотивами.

В основі сюжету – поема Тараса Шевченка «Катерина», переспівана на сучасний лад. Ця вдала спроба лише підтверджує, що всі найкращі сюжети вже написані, лишається тільки переосмислити їх та адаптувати до вимог сучасного глядача.

Мальовниче село на Черкащині. Сюди приїздить знімальна група з Росії на натурні зйомки чергового серіалу про кохання панича до кріпачки. Головну роль виконує молода зірка російського кіно Олексій Красильников.

У нього закохується Катерина Шевченко, вчорашня випускниця сільської школи. У неї консервативні батьки: тато – директор цієї школи, мама викладає українську мову та літературу. Вони хочуть,аби Катерина вступала на філологічний факультет та поверталася в рідну школу вчителькою. Але чорноброва Катерина не слухала батька й неньки, полюбила «москалика, як звало серденько».

Чим закінчиться мелодраматична історія сучасної Катерини, через які випробування вона пройде і де знайде своє кохання, а головне – чи закінчиться ця історія так, як завершив її свого часу український класик – дізнаєтеся, коли з зацікавленням прочитаєте цей сценарій.

Коментарі