втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового короткометражного фільму СЛАБКЕ СЕРЦЕ для кіноальманаху «Пульс»

Мета створення кіноальманаху «Пульс»
реанімувати українське молоде кіно. Учасники проведуть шокову терапію нашому кінематографу, що розвивається.

У чому його ідея: 
Наш український пульс має почути увесь світ. Почути й зрозуміти – бо наші серця б'ються однаково, не зважаючи на те, які ми різні. 

**

Главный герой - підліток, що шастає під'їздами, дзвонить у двері і просить милостиню. Дуже юркий. Усе сприймає без проблем, не боїться отримати тумачів від більших.

Він дзвонить у двері, просить грошей. Мовляв, мати стара, хвора на серце. А такого малого ніхто на роботу не візьме, а ті хто брали - кидали на гроші. Якщо йому ніхто не відкриває - смикає двері. Інколи його посилають. Інколи відкривають і дають грошей. Інколи нічого не відбувається. 

Тим, хто, можливо, пнув його, він може нассяти під двері. 

Так ми здіймаємося із ним сходами вище і вище, опиняючись перед старими пошарпаними дверима. Він дзвонить - ніхто не відкриває. Обережно притискає дверну ручку - двері піддаються. За дверима напроти, здається, нікого. Дивиться під ноги - дверям не дали закритися старі пожовані капці. 

Герой тихо пролазить у двері. Тьмяна неваличка вітальна - бабуся стайл. Старе дзеркало із потрісканою амальгамою. Обереежно обшукує перші ж шухлядки - тільки мотлох. Двері до сусідніх кімнат прикриті, але жодних рухів. Зазирає на кухню. Досвідченно відкриває усі дверці без звку. Дістає мішечки з крупами, порпається там рукою - витягає жменю грошей.

Виходить до вітальні, прямує до виходу. Позирає на двері. Зупиняється. Обережно відчиняє двері до закритої кімнати. Застигає.  На підлозі розпластана людина. Поруч розсипані ліки. Хлопчик похитнувся - треба валити. 

Наближає своє вухо до носу старої жінки. Ледь чутне дихання. Він зі знанням справи бере дві пігулки, зтискає губи старої і вкладає туди пігулки. Вливає воду і закидує її голову - вона ковтає. Хлопчик підходить комоду, відкриває його, порпається, знаходить прикраси. 

Збігає сходами. Коли він виходить з під'їзду - проходить, поховавши очі і притримавши руку на кишені, повз двох міліціянтів, що йдуть вулицею.

**
Всі сценарії та синопсиси сценаріїв для короткометражного кіноальманаху «Пульс» на СМ:

Коментарі