втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Короткий опис. Це історія полювання на великі нечесні гроші. Колишній Прем’єр-міністр, яку судять за зловживання владою, тікає з-під варти й переховується. Групі оперуповноважених слідчих доводиться шукати колишню Прем’єрку та ще й розслідувати серію загадкових убивств, які пов’язані з утікачкою та її діяльністю. 

Акт 1 (Експозиція). Олена Грицаєнко – колишній Прем’єр-міністр виходить з в’язниці де вона сиділа 15 років за звинуваченням у зловживанні владою. При виході з тюрми її зустрічає людина яка повинна доставити її в потрібне місце.

Далі йде передісторія – основний флешбек на 15 років назад.

Група оперативних Слідчих карного розшуку на чолі з Оксаною Баришевською робить облаву притону трансвеститів.

Олену Грицаєнко приймають у Столичний Слідчий Ізолятор.

В Америці з тюрми виходить Сергій Буковенко – також колишній Прем’єр-міністр який відсидів тут за обкрадання державного бюджету своєї батьківщини у Східній Європі. Він їде додому за грошима які він колись украв разом з іншими спільниками, в тому числі з Оленою Грицаєнко, які ці гроші і заховали.

Опис життя Олени Грицаєнко у Слідчому ізоляторі.

Депутат Фунтлер іде до церкви і хоче посповідатися священнику про ті самі гроші. Священник заохочує Фунтлера взяти його в долю, якщо він допоможе привласнити ті гроші.

Знову слідчий ізолятор. Буковенко відвідує в ізоляторі Олену, яка ще до того, як стати Прем’єром, колись працювала в уряді Буковенка. Зі Слідчого ізолятора Олену відпускають на вечірнє політичне ток-шоу, звідки вона успішно тікає і опиняється на волі.

Оксана Баришевська допитує затриманого трансвестита. Група слідчих Оксани починає шукати втікачку Олену Грицаєнко.            

Акт 2 (Розвиток). Опис убивства комівояжера.

Опис убивства Снігуроньки.

Суддя апеляційного суду Ліна Зільбернайтіс якимось чином знає про заховані гроші. Вона іде в бомжацький район «Сині ліхтарі», де ці гроші і заховані. Там вона зустрічає Депутата Фунтлера і Священника, які також прийшли за грошима.

Тут у цих трьох виникає конфлікт з Буковенком і його Помічником, які слідкували за Фунтлером і Священником. Виникає перестрілка, в яку вплутується місцевий Бомж Гектор. В результаті було вбито Депутата Фунтлера, Суддю Зільбернайтіс, Священника, Помічника Буковенка та ще кількох випадкових людей.

Слідча група Оксани вирушає на місця вбивств в Районі «Синіх ліхтарів». Потім Слідчі проводять нараду в Поліцейському відділку.Слідчі вирушають на місце вбивства Комівояжера. Потім на місце вбивства Снігуроньки.

У вбивствах підозрюють Олену Грицаєнко. Щоб знайти її, Слідчі починають стеження за Буковенком. Але це стеження мало що дає.

У Оксани день народження – у відділку проходить вечірнє застілля з цього приводу. Наступного дня Оксана переживає похмілля.

Слідча група Оксани їде на місце вбивства Хасида. Це вбивство не прямо, чисто випадково, пов’язане з попередніми вбивствами. Слідчі знову проводять нараду в Поліцейському відділку.

Олену Грицаєнко все таки зловили, і то чисто випадково.

Оксана починає допит Олени. Виникає конфлікт зі Слідчими Служби Безпеки Держави (СБД) які вимагають у Оксани видати їм Олену. Оксану поранено під час допиту. Це зробив Буковенко.

Оксана непритомна у відділені «швидкої» допомоги. Потім вона отямилась, а її найкраща дуже близька подруга Ольга (Слідча з її групи) допомагає їй згадати все.

Тепер вже Ольга допитує Олену.     

                          

Акт 3 (Розв’язок). Ольга у лікарні відвідує поранену Оксану. Там Буковенко знову намагається вбити Оксану. Ольга і Оксана знешкоджують його.

Суд над Оленою Грицаєнко продовжується. Олена тікає прямо з зали Суду за допомогою колишнього Президента Валерія Бельцера, при якому Олена і була Прем’єром. Але Олену майже відразу ловлять.

Ольга здогадується, де сховані гроші.

Олену садять у в’язницю.

Ольга іде у Район «Сині ліхтарі», щоб перевірити, чи гроші дійсно заховані там.

Далі кінець основного флешбеку. Через 15 років – сьогодення. У Оксани тихий депресивний стан. Ольга і Оксана зустрічаються з Оленою, яка недавно вийшла з в’язниці.

Олена Грицаєнко йде у Міський Центр зайнятості.

Осінь, опале листя, Ольга і Оксана, як діти, кидаються листям у міському парку.

Сталося масове вбивство – в районі «Сині ліхтарі» у вогнищі згоріло 11 бомжів. Ольга і Оксана навідуються до відомого олігарха Гектора Гартмана, він же Бомж Гектор, якого підозрюють у цьому вбивстві. Виявляється, Бомж Гектор (Гектор Гартман) розбагатів завдяки грошам, захованим в районі «Сині ліхтарі».

Гектор вбиває Олену Грицаєнко, яка влаштувалася працювати касиркою в ресторан швидкого харчування. Ольга й Оксана ідуть у лігво Гектора, щоб помститися за смерть Олени. І вони мстять, хоча самі мало не загинули.                     

Спародійовано телебачення, рекламу, шоу-бізнес, владу, політику, життя, Світ та все на Світі, і багато чого іншого. Також спародійовано фільм «Ліквідація» та інші фільми про поліцію.

Коментарі