втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис ігрового повнометражного фільму

Молода подружня пара гуляє по місту. Він – Єгор 25, з дитинства закоханий в шахи, переможець шахового турніру. Вона – Олена 25, переможниця конкурсу краси. Вчорашні студенти, святкують свій медовий місяць. Вони заходять в престижне кафе, де гуляє компанія «золотої» молоді. Компанія молодих людей відзначає день народження Олега, 25 років.Оktu - син директора заводу і колишній наречений Олени.

Нахабного вигляду хлопець з компанії Олега дізнається Олену і кричить їй через весь зал: «Ленка, кидай свого «лузера», йди до нас».

Олена з Єгором побачили компанію, розвертаються і йдуть з кафе. Нахабний хлопець голосно розповідає всієї компанії: «Ось, Оленка красуня, Олега рік «динамила» і «кинула»! А заміж вийшла по любові, за шахіста-лузера». Всі голосно сміються над тим, що Олег як «лох» її обходив, а завоювати так і не зміг.А Оленка Олегом покористувалася і вийшла заміж за невідомо кого. Олег намагається виправдовуватися. Каже, що цей шахіст виграв турнір, отримав $ 10000. Усі гроші віддав Олені на ганчірки. Ось вона і купилася. Нахабний хлопець голосно сміється, каже, що Оленка просто розводила Олега, як лоха. Як можна було цього не зрозуміти? Молодець дівка. Всі голосно сміються над Олегом. У Олега від злості стискаються кулаки. Зі словами: «Ну я їм влаштую любов", Олег розлючений вибігає з кафе, сідати в машину і їде до будинку Олени!

Олег чекає Олену в під'їзді. Вона заходить у під'їзд і на неї нападає знавіснілий від люті Олег. Він зриває з неї одяг. Перелякану Олену Олег намагається згвалтувати. Єгор вривається в під'їзд і стягує Олега з жінки, вдаряє Олега головою об стіну. Збожеволілий від злості Олег з розмаху б'є Єгора ногою в пах до тих пір, поки не втомлюється його нога. Потім Олег вибігає з під'їзду, сідати в машину і їде геть.

 Шахіст потрапляє в лікарню, Дружина Олена чергує біля його ліжка. Епікриз лікарів звучить страшно і приголомшує Єгора – імпотенція. Лена його заспокоює, каже, що вона його любить і ніколи його не кине. Адже він її чоловік і захищав її честь. У Єгора виступають сльози на очах. Збулися всі його найстрашніші побоювання. Руйнуються його мрії про дітей і сімейне щастя. Єгору, як шахістові, турніри не приносять гроші, Фізичного задоволення у його дружини немає і відносини Олени до Єгора остигають.

Олену запрошують брати участь в конкурсі краси в столиці. Єгор разом з Оленою приїжджають на конкурс. На конкурсі вона займає друге місце і бажану путівку на конкурс "Міс Світу" вона не отримає. Олена ридає в істериці, бажаний шлях у модельний бізнес під загрозою. Батько Олега – Ігор Васильович – один зі спонсорів цього конкурсу. Він приходить в гримерку до Олени та заспокоює. Олена ридає, благає Ігоря Васильовича, як засновника конкурсу допомогти їй. Ігор Васильович каже, що він може все, але вона повинна стати його коханкою прямо зараз. Олена погоджується.

Єгор підходить до гримерки і чує любовні стогони своєї дружини за дверима. Єгор вибиває двері і накидається на Ігоря Васильовича. Олена захищає Ігоря Васильовича, кричить Єгору, що вона його ненавидить і він їй більше не чоловік і щоб він, «імпотент смердючий», залишив її в спокої. Єгор в розпачі йде по вулиці столиці. До нього підходить циганка, бере за руку, зачаровує своїми передбаченнями і виманює у Єгора всі гроші. Єгор йде на трасу в надії на попутках дістатися до свого міста. Настає вечір. Машини проїжджають рідко. Раптом неподалік від Єгора зупиняється «фура» і він бачить, як водій з криком виганяє повію з машини. Єгор біжить до машини, але виштовхнувши дівчину на узбіччя, водій швидко їде. Єгор допомагає дівчині підвестися з землі. Таня (20 років) скаржиться Єгору про те, які сволоти ці далекобійники. Єгору, в свою чергу, потрібно виговоритися і він розповідає Тані свою історію. Таня пропонує Єгору зайти до її друзям в передмісті і переночувати у них. Єгор погоджується.

Єгор і Таня заходять в брудний «притон». Друзі Тані вмовляють Єгора віддати обручку в обмін на 3 літри горілки. Принесли горілку. Єгора сильно напоїли. Він по своїй наївності ляпнув, що в нього є паспорт, але він його не віддасть під заставу за наступну горілку. Єгора побили, забрали паспорт і вигнали на вулицю. Єгора забирають в спецприймальник, як безхадченка, на 15 діб. Випускаючи із міліції, черговий повідомляє Єгору, що на ньому числиться банківський кредит. Мало того, сума кредиту велика і відсотки теж чималі.

Голодний, брудний, опухлий від синців, Єгор насилу вмовляє хазяїна придорожнього кафе дати йому будь-яку чорну роботу за їжу. Господар відправив Єгора, копати вигрібну яму. Єгор зробив свою роботу і поїв. Він підстерігає зупинився у кафе вантажівка, потайки забирається в кузов і доїжджає до міста. Думки про те, що він нікому не потрібний імпотент, вбивають в Єгора бажання жити. Банк, в якому взяли кредит за паспортом Єгора, передає кредитний договір колекторської компанії. 

На вулиці біля дорогого магазину жіночого одягу Єгор зустрічає Олену. Він розповідає їй про кредит. Лена каже Єгору, що вона завжди знала, що він слабак, але не думала, що ще й повний дурень. За Оленою приїжджає Олег на шикарному джипі. Олена просить Єгора забути її назавжди сідає до Олега в машину і їде. Мама Єгора змушена продати свою квартиру і погасити кредит. Вона ридає, умовляє сина їхати з нею жити в село. Але Єгор відмовляється і обіцяє мамі довести всьому світові, на що він здатний. Єгор в розпачі намагається горілкою додати собі сміливості. В напівп'яному стані Єгор ходить по своїм старим друзям, але все відвертаються від нього. У парку Єгор грає в шахи на гроші, але гроші пропиває, заливаючи своє горе. Співрозмовників він знаходить тільки серед алкоголіків. Безхатчинкі допомагають Єгору пропити останні речі з колишньої квартири. Під час п'янки в своєму підвалі, вони голосно висміюють Єгора - тепер він у них в підвалі прописаний на віки. «Ти, Єгор тепер - ніхто і звати тебе ніяк». І раптом глузування безхатченків, передбачуване «братство» з ними розлютили Єгора. Він побачив себе з боку і сам собі став огидний.

Єгор кидає пити і знаходить роботу вантажника на вокзалі. Одного разу до Єгора підходить його однокурсник по інституту Льоха на прізвисько «Каратист». Маленький худенький очкарик. Студенти жартома прозвали Леху «каратистом», тому, що у Льохи тато тренер з карате. Леха розумний начитаний хлопець, після інституту відкрив свою фірму по ремонту комп'ютерів. Але ринок перенасичений комп'ютерними геніями і Льохина фірма ледве зводить кінці з кінцями. Леха завжди дуже шанобливо ставився до Єгора за його здатності до програмування і перемоги на профільних олімпіадах в інституті. Льоха запрошує Єгора до себе додому. Батько Льохи береться відродити Єгора до життя. Тренування, загартовування і філософія карате зробили свою справу. Єгор почав відходити від психологічного шоку, в якому він знаходився після лікарні. Єгор з жадібністю талановитої людини взявся за свою студентську тему, розробку програмного забезпечення для мобільних комунікаторів. Першою успішною розробкою Єгора стала програма для КПК. Вбудований в WINDOVS MOBAIL ДЕТЕКТОР БРЕХНІ. Програма аналізує голос опонента і видає на дисплеї КПК дані про те, бреше людина чи говорить правду. Програмним продуктом, а особливо Єгором, як розробником, зацікавилися провідні світові виробники КПК. Контракти на покупку його програмного забезпечення уклали найбільші гравці цього ринку. Дохідна частина їхньої фірми стрімко зростає. Єгор купує собі розкішний особняк в передмісті, але його розчарованість в жінках зростає все більше.

У вищому суспільстві Єгора, як багатого жениха, улещують безліч «світських левиць». Але його КПК з детектором брехні в «солодких» бесідах з жінками видає один і той же вердикт - брехня. На одному зі світських прийомів Олені вдається застати Єгора самотньо нудьгує в VIP-залі. Лена в сльозах скаржиться Єгору, що Олег став її бити, став нелюдом по відношенню до неї після того, як батько помер і він сам очолив підприємство батька. Єгор обіцяє Олені розібратися у всьому.

Вночі на трасі машину Єгора зупиняє Оля. Вона тендітна, сором'язлива жінка з дитиною. Хлопчика звуть Сашею. В дорозі Оля розповідає, що привезла з передмістя сина на операцію. Але на вокзалі у неї вкрали сумочку з грошима. Тепер їй нічим оплатити операцію і вона повертається додому на попутках. Єгор бачить щирість і відчай Олі. Серце йому підказує, що це саме та жінка, для якої він готовий на все. Але його гіркий життєвий досвід з жінками зупиняє його душевні пориви до неї. Він представляється Оле простим водієм. Каже, що він возить господаря на цій машині, підвозить Олю з малюком до їхнього будинку. Повертаючись в свій особняк, Єгор зауважує, що не може ні про що думати, крім Ольги і Сашеньки. У сні він бачить себе щасливим батьком двійнят, яких народила йому Оля. Вранці Єгор їде у відділення міліції на вокзалі. Зустрічається з офіцером, який приймав у Олі заяву про зникнення сумочки з грошима. Єгор виплачує міліціонеру великий гонорар за те, щоб він з лікарями з дитячої клініки приїхав за Олею, повернув їй нібито знайдені гроші і відвіз Олю з сином на операцію. Офіцер на швидкої допомоги приїжджає за Олею і відвозить їх з Сашею в клініку. Операція проходить успішно. Єгор, нібито випадково, з'являється в лікарні. Оля його впізнає і з захопленням розповідає Єгору, як добре працює міліція. Єгор регулярно провідує Ольгу з Сашком. Єгор міцно подружився з Сашенькою та їх дружба народжує в Олі повагу і любов до Єгора. Ту справжню любов,  від самого серця. Єгор помічає, як справжня любов Олі і Сашеньки поступово відроджує в його організмі чоловічу силу і відроджує фізичний потяг, перемагаючи імпотенцію .. Емоції щастя переповнюють закоханих.

На біржі Єгор викуповує частину акцій підприємства, яким керує Олег. Збирає збори акціонерів і більшістю голосів приймається рішення про проведення детальний аудиту фінансової діяльності підприємства. Фінансовий аудит показує злісні фінансові зловживання і порушення директором Олегом фінансових зобов'язань підприємства перед його акціонерами. Позов, пред'явлений Олегу зборами акціонерів, розоряє Олега. Лена приходить до Єгора. Єгор призначає Олену на посаду головного бухгалтера підприємства. У Єгора та Олі народжується двійня. Щасливий Єгор перемагає екс чемпіона світу з шахів в престижному шаховому турнір.

Коментарі



прочитав синопсис.
враження, що автор в цьому творі не хотів бути достоєвським чи набоковим, але хотів написати сценарій в стилі фільмів та серіалів телеканалу РТР ("Россия").
з героєм не відбувається ВНУТРІШНІХ змін, але багато екшену та поворотних моментів.
це - ВОЛШЕБНАЯ СКАЗКА у сучасних бетонних джунглях.
але мотивація героїв - дещо натягнута та схематична.
наприклад, Олег хрін зна куди їде за Лєною та Єгором - аби незрозуміло що їм довести. потім до півсмерті б"є Єгора - таке буває? і Єгор, аби захищатись чи дати опір, підставляє яйця, щоб йому їх відбили.
В ЦЕ МОЖНА ПОВІРИТИ?
і після з потенцією в нього так все безнадійно, що його дружину трахає якийсь урод (Любовник леди Чаттрлей). а йому потрібна - проститутка, аби в нього все знову запрацювало ЕТС ЕТС ЕТС :)
карочє, я не повірив, а от продюсери каналу РТР, не виключено, могли б зацікавитись.

Написав Андрій Окара, 09:20 19.03.2012

В принципі, герой як був лузером, так ним й полишиться по фінальному кадру. Ніякої зміни не відбулося. А тому у глядача напевно виникнуть проблеми з ідентифікацією, а отже й з цікавісттю. А тому захопливої історії не вийде. Герой все ж таки, не князь Мишкін. Та й не Лужин. І фінал, по великому рахунку, прогнозований. Не вистачає неочікуваних поворотів.
Також викликають сумніви щодо оборутки з кредитом. Але то таке.

Написав Геннадій Коваль, 23:35 18.03.2012