втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Епіграф : «Купила мама коника а коник без ноги. Яка цікава іграшка, ги-ги, ги-ги, ги-ги».

Всі події і персонажі фільму вигадані. Фільм присвячений жертвам економічної політики держави.  

Короткий опис ідеї: Події відбуваються в апокаліптичному депресивному близькому майбутньому. Дві учениці середньої школи, троє прибиральників в міському парку – колишні військові (прапорщики), та дві сестри з села (загалом семеро чоловік) об`єднують зусилля – щоб перемогти свого спільного ворога.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція).

Події відбуваються в апокаліптичному депресивному близькому майбутньому. На склад Облспожиспілки, вночі, завозять партію нелегальних курячих тушок оброблених фосфором. На складі з'являється Генерал Шишка і розмовляє з Начальником вантажників які розвантажують нелегальний вантаж курячих тушок. Їхню розмову прослуховують Сергій, Микола і Максим. Далі йдуть події які сталися за півтора місяці до цього.

Сон в якому описується кіборг-вбивця який ходить по школі і намагається зловити дівчину Оксану яку треба ліквідувати. Також уві сні показано маму Оксани.

Далі йде вже не сон, а реальні події. Показано життя і проблеми школи, школярів. Знайомство з двома ученицями – Ольгою і Оксаною. Показано свято Першого дзвоника. Описується збройний конфлікт на цьому святі. Знайомство з вчителем ДПЮ Каманданте. Знайомство з Директором школи. Проходить вчительська нарада. Директор школи влаштовує для учнів в школі Парково-господарський день. Ольга, Оксана і ще невелика група школярів на чолі з Вчителем фізкультури спускаються в підвал щоб поприбирати там. В підвалі вони спустилися в ще один страшний темний підвал з щурами, і заблукали там.

Описується можливий судовий процес де судять людину яка погано вчилася в школі.        

 

Акт 2 (Розвиток).

Знайомство з подругами Оксани. Коротке знайомство з Оксаною і її вітчимом. Знайомство з Ольгою та її неблагополучними батьками.

Показано життя сучасного села та двох його жительок – Катерина та Марія. Дівчата, незадоволені життям, ідуть до Голови колгоспу і вимагають в нього віддати їхній майновий земельний сертифікат. Голова колгоспу «відмазується» і посилає дівчат в Столицю. Дівчата беруть заморожену ощадну книжку свого батька і їдуть в місто.

Оксана вночі йде в цілодобово-працюючий супермаркет і зустрічає там Сергія, Максима і Миколу. Оксана розповідає Ользі про цих трьох (Сергія, Максима і Миколу), і про те що вони нібито є місцевими авторитетами. Хоча насправді вони є місцевими авторитетами-невдахами (прибиральниками міського парку).

Описується совєтське військове життя Сергія Сіренка (прапорщика) на Кавказі. Описується конфлікт Сергія-прапорщика з кавказькими горянами через неякісний товар який він їм нелегально постачав.

Розмова Сергія з Генералом Шишкою про реалізацію неякісних автоматів.   

Опис міського парку відпочинку “Тріщина”.

Ольга і Оксана намагається познайомитися з Сергієм щоб він взяв їх у свою бригаду. Але не вдається.

Сергій, Микола та Максим, незадоволені життям, вирішують пограбувати банк який частково належить Генералу Шишці. Їхню розмову підслуховують Ольга та Оксана. 

Випуск новин на телебаченні де розповідають про виявлення на складах Облспоживспілки вбитих і замордованих страшною смертю нелегальних курей-бройлерів. Порушено кримінальну справу. Описується похорон замордованих курей.

Описується повсякденне життя банку. Сергій, Максим та Микола грабують банк Генерала Шишки. В процес втручаються Ольга та Оксана. А потім і Катерина та Марія. Врешті всі, семеро чоловік (далі бригадники), знайшли спільну мову і спільного ворога якого вони вирішили знешкодити. Генерал Шишка – це вітчим Оксани який не влаштовує її. Генерал Шишка – колишній начальник прапорщика Сергія ще зі служби у війську на Кавказі. На Кавказі Генерал Шишка підставив Сергія і зруйнував його кар'єру. Генерал Шишка привласнив майнові земельні сертифікати Катерини та Марії. Крім того Генерал Шишка - відомий злочинець, кримінальний авторитет, депутат і загалом паразит суспільства.

Показують випуск новин про приїзд в країну колишнього охоронця президента. Потім показують програму «На добраніч діти».

Бригадники таємно відвідують Парламент країни щоб побачити чим займається Генерал Шишка який власне є депутатом. Бригадники сходили до церкви.         

Акт 3 (Розв’язок).

Сергій, Максим, Микола, Ольга, Оксана, Марія та Катерина вторглися в багатоповерховий будинок в центрі міста який належить Генералу Шишці і власне є його офісом. В хмарочосі вони потрапляють в різні небезпечні ситуації. Знаходять Генерала Шишку, говорять з ним. Він втікає від них. Бригадники намагаються зловити його. Але марно.

До хмарочосу з`їжджаються міліція та інші відповідні органи. Вони обстрілюють будинок. В хмарочос втаранюється літак. В результаті будинок завалюється.

Сергій, Микола, Максим, Ольга, Оксана, Марія та Катерина залишаються живі і потрапляють в структури СБД (Служба Безпеки Держави). Далі описується як склалося життя деяких персонажів після. Також показано деякі кадри, які нібито не увійшли до фільму.

Коментарі