втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Полювання на дитинство, або Смертельні реліквії клоуна

26.01.2012


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Короткий опис: Група дітей, з чотирьох чоловік шести-дев’ятирічного віку, стають свідками нелегального закопування мертвого трупа вбитого Клоуна. Діти викопали тіло і перезаховали його. Тепер за дітьми починають полювання вбивці Клоуна і не тільки клоуна. Дітям допомагають: відома в країні дитина-співачка. Також їм допомагає пенсіонер – колишній представник позастарої влади. Діти повинні знайти винних у всьому та ще й самим залишитися живими.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція). Опис, причетних до історії, різних газетних статей за різні роки. Коротке знайомство з журналістом Миколою Кілером та його вбивство. Знайомство з Максимом та Вікторією Буряченками – восьмирічним братом і його трохи меншою сестрою. Випуск новин по телевізору де розповідають про те що знайшли вбитого журналіста. Знайомство з батьками Буряченками. Коротке знайомство з Оленою Рієлтор і Анатолієм Крючком - однолітками та друзями Максима та Вікторії. Ці четверо дітей ідуть в невеликий ліс біля школи недалеко від міста. В лісі вони помітили двох дорослих людей які хочуть закопати якийсь мішок з чимось у середині.

Ці двоє, Ольга Мафійко і Михайло Кіднепінг, помічають дітей, але дітям вдається втекти. Мафійко і Кіднепінг закопують мішок, але діти непомітно повертаються і стають свідками закопування. Діти викопують мішок і розкривають його. Там лежить мертвий Клоун. Діти перезаховують мертвого Клоуна. Де – знають тільки вони. Кіднепінг і Мафійко, маючи сумніви, повертаються в ліс і застають пусту вириту яму де лежав мішок. Кіднепінг і Мафійко йдуть на консультацію до свого Шефа «брудне» завдання якого вони виконують.

Шеф незадоволений роботою Кіднепінга і Мафійко. Виявляється що Кіднепінг і Мафійко – клоуни які ще недавно працювали в цирку Директором якого є їхній Шеф. Шеф знайомить своїх клоунів з жахливою страшною генно-модифікованою потворою Клоунштейном – воно ж Чупакабра. Кіднепінг і Мафійко повинні схопити Дітей, дізнатися де вони поділи тіло мертвого Клоуна, і після цього очевидно вбити їх.

Щоб попасти до школи, де навчаються ці четверо дітей, Кіднепінг і Мафійко прикидаються школярами. Також в школі вчиться відома дитина-співачка Алла Гросман. В школі вона працює Секретним агентом СБД під прикриттям. Їй допомагає інший дорослий Секретний агент. Крім того в школі, як покарання за вироком суду, навчається колишній представник позастарої влади – Леонід Гетмен.

Акт 2 (Розвиток). В школі ті четверо дітей-свідків тікають від Кіднепінга і Мафійко. Довірлива корумпована Вчителька школи дає дітям і Леоніду Гетмену дипломат повний грошей. Алла Гросман допомагає цим дітям втекти зі школи. При цьому діти викрадають машину Кіднепінга.

Максим і Вікторія Буряченки, Анатолій Крючок, Олена Рієлтор і Алла Гросман на машині тікають на Північ до Чорнобильської Зони щоб попасти в Білорусь. Їх намагаються догнати Кіднепінг і Мафійко. За ними Секретний агент. За ним Поліцейський спецпідрозділ Мисливців на дітей. За ними корумпована Вчителька. За нею Батьки Дітей і Жінка Гетмена.

В Чорнобильській Зоні виявляється що в багажник машини на якій тікають Діти, ще в школі, заліз Леонід Гетмен з дипломатом грошей які йому дала корумпована Вчителька. Але в Білорусію діти не попадають. Діти і Гетмен потрапляють на річковий корабель який виконує, вниз по Дніпру, передвиборче турне Комуністичної Партії. На кораблі діти і Гетмен допливають до Столиці і там намагаються самі розкрити справи мертвого Клоуна і вбитого Журналіста які пов’язані між собою.

В столиці Діти і Гетмен незаконно проникають в Квартири Клоуна і Журналіста. Діти і Гетмен віршують їхати на Південь в Алупку де живе Батько мертвого Клоуна який можливо щось знає про це. На цьому ж кораблі діти і Гетмен пливуть далі на Південь вниз по Дніпру. На кораблі дітей і Гетмена схопили Кіднепінг і Мафійко. Але їм заважають Секретний Агент, Мисливці на дітей, Вчителька, Батьки Дітей та Жінка Гетмена. Зав’язалася сутичка.

Але діти і Гетмен втікають від них і, коли корабель причалює до міста Канева, втікають з корабля і ховаються на Чернечій горі. Секретного Агента, Мисливців на дітей, Кіднепінга і Мафійко, Батьків Дітей і Жінку Гетмена заарештовує місцева Канівська поліція. Діти і Гетмен йдуть до рідного села Гетмена. Там вони відвідують місцевий сільський елітний нічний клуб і ледь змогли втекти з нього.

Акт 3 (Розв’язок). На наступний день Поліція відпускає Секретного Агента, Мисливців на дітей, Кіднепінга і Мафійко, Батьків Дітей і Жінку Гетмена.

Кіднепінг і Мафійко зустрілися зі своїм Шефом який знову незадоволений. Шеф наказав їм розібратися з одним маловідомим актором який причетний до справи. Діти і Гетмен добралися до Алупки. Поговорили з Батьком мертвого Клоуна який колись також був відомим Клоуном Карандашом. Там діти і Гетмен дізнаються про маловідомого актора який причетний до справи.

Діти і Гетмен повертаються до Столиці, йдуть на Кіностудію де працює цей Актор (Альф Цукерман), і дізнаються що він збирається виступити в шоу-телепрограмі «Танці з астероїдами». Під час запису шоу-телепередачі, під час виконання танцю Альфом Цекерманом, Діти і Гетмен помічають Кіднепінга, який намагається вбити Цукермана, і намагаються йому завадити. Мафійко і Кіднепінг схопили Дітей і Гетмена, і вже зібралися їх вбити. Але їм завадили: Секретний Агент, Вчителька, Мисливці на дітей, Батьки Дітей і Жінка Гетмена та Загін Спецпризначення МВС. При цьому Гетмена поранили. Відбувається суд. Злочинців покарано,але не всіх.

Використано пародії на фільми і серіали: «Термінатор-2», «Джентльмени удачі», «Свідок» (америк), «Капітан Немо», та інші.

Також використано пародії на телебачення, рекламу, політику, життя і Світ та інше.

Коментарі