втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-трагікомедії

Слабкохарактерний, невпевнений у собі, 45-річний золотий медаліст і червонодипломник (економіка, фінанси) СЄВА все життя працює мийником унітазів у колись надійному, але нещодавно збанкрутілому банку. (Такий собі «Легалайз-банк», прототип, наприклад, Lehman Brothers).

Незважаючи на досить скромну посаду, Сєва не втрачає надії зайняти пост топ-менеджера, завдяки своєму економічному трактату, над яким невпинно працює вже чверть століття.

Винуватцем банкрутства колись потужної фінансової корпорації є молодий ДИРЕКТОР банку, наркоман і марнотрат. Він вважає мийника-невдаху недоуком, ігноруючи його бажання вивести банк з банкрутства і врятувати світову економіку.

45-річна жінка-панк Ксю, бездомна банківська прибиральниця, вагітна від Сєви. Кілька місяців тому в підсобці Ксю жорстко і цинічно зґвалтувала безпорадного чоловіка. Але  Сєва не здогадується про вагітність Ксю.

Сєва безнадійно любить Блонді, гламурну 24-річну секретарку і коханку Директора.

Сєвина МАМА, патологічно турботлива панікерка, їде на один день, залишивши сина вперше за 45 років.

Залишившись без нагляду, Сєва стає учасником ряду подій, які кардинально змінюють його життя.

Сєва рятує Блонді від кулі грабіжника банку, і просить, щоб вона передала економічний трактат Президенту концерну. Блонді погоджується. Сєва зізнається їй у коханні і пропонує вийти заміж. Блонді наполягає обмежитися діловими відносинами.

На ранок Сева знаходить в помийному баку букетик квітів, які він нещодавно подарував Блонді, а також свій єдиний екземпляр рукопису, безнадійно зіпсований водою і брудом, який Блонді обіцяла передати Президенту. Сєва також стає свідком любовної сцени Директора і секретарки Блонді.

Зневірившись, Сєва намагається повіситися в туалетній кабінці. Його випадково рятує Ксю, і приводить до кабінету Директора, де його вже розпікає батько - ПРЕЗИДЕНТ концерну. (Президент інкогніто прилетів з-за кордону для проведення екстреної ради акціонерів).

Ознайомившись із залишками Сєвиного трактату, Президент призначає Сєву директором банку, а свого сина, як покарання, знижує до мийника унітазів.

Виступивши перед мітингуючими обуреними клієнтами, новий директор Сєва перетворюється з інфантильного розтяпи на харизматичного лідера-диктатора. Він  стає кумиром і фінансовим месією.

Тепер Сєва зовсім інша людина - веселий, товариський, упевнений у собі.
Блонді погоджується вийти заміж за Сєву, і пропонує відсвяткувати заручини в його квартирі.

У ході вечора на Сєву у власній квартирі нападає група малолітніх ТЕРОРИСТІВ.
Начинивши Сєву вибухівкою, його відправляють на зібрання акціонерів, що його має очолювати Президент концерну.  Терористи вимагають, аби Сєва примусив акціонерів викласти усю свою готівку, що вони її привезли, аби сьогодні розрахуватися із клієнтами і врятувати чесне ім’я банку.

Терористи, мають намір підірвати Сєву і акціонерів, перед яким він ось-ось повинен виступити.

З'ясовується, що головний організатор теракту – Президент концерну, який хотів вигородити свого сина Директора. Акціонери катують Президента важкими барсетками, а на його посаду призначають Сєву.

Всупереч заповітної мети, Сєва вибирає долю бродячого панка, незважаючи на те, що вже висунутий в кандидати на пост Президента країни.

Коментарі