втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

В основі використано пародію на фільм «Армагедон».

Смертельний астероїд-вбивця з шаленою швидкістю летить на планету Земля. Групу з 7-ми малокомпетентних бурильників посилають на цей астероїд. Бурильники повинні виконати смертельне завдання для героїв посмертно. Вони повинні пробурити в астероїді отвір, закласти в нього ядерну вибухівку і підірвати його таким чином щоб астероїд розлетівся на шматки і не попав на Землю.

Склад бурильників: Сергій Сіренко, Максим Бедман, Микола Куменко, Ольга Хрустенко, Оксана Баришевська, Марія та Катерина Мосійчуки.

Далі – короткий виклад основних сюжетних поворотів:

Акт 1 (Експозиція). У відкритому космосі астронавти-ремонтники проводять ремонт супутника. Дрібні уламки астероїда пролітають мимо супутника, летять на землю, падають на неї і руйнують деякі об’єкти. Згодом Працівники НАСА та приватні астрономи вичислюють що на Землю летить ще більший астероїд який впаде на неї і знищить всю планету. Цю проблему приховують від громадськості щоб не виникали зайві апокаліптичні рухи. НАСА та уряд США збирають нараду для вирішення проблеми. Вирішили що на астероїд треба послати бурильників які пробурять там отвір, закладуть туди ядерну вибухівку і підірвуть злий астероїд таким чином щоб він розлетівся на шматки і не попав на Землю. Для цієї місії вибрали 7 (сім) бурильників.

Акт 2 (Розвиток). Спочатку до НАСА привозять Сергія Сіренко і його повнолітню дочку Аліну. Там їх ознайомлюють з проблемою. Потім визивають інших шістьох бурильників. Бурильники погоджуються летіти в космос за певну винагороду. В «Хьюстоні» бурильників заводять на секретний об’єкт де тримають іншопланетян які колись потрапили на Землю. Далі бурильники проходять психіатричну перевірку на здатність до космічних польотів. З великою натяжкою вони проходять цю підготовку. Далі бурильники проходять фізичну та іншу спеціальну космічну підготовку. Бурильникам показують два шатли на яких вони полетять двома окремими бригадами. Потім бурильники відпочивають. Потім бурильників відпускають на деякий час по домам щоб перед смертельним польотом вони могли зустрітися з рідними або сходити в музей прикладного мистецтва. Максим Бедман зустрівся зі своєю колишньою дружиною і маленьким сином. Ольга, Оксана та Аліна поїхали відпочити на природу. Микола Куменко поїхав на збори своєї політичної Партії. Марія та Катерина пішли на екскурсію в музей де їх забрали в поліцію за непристойну поведінку в п’яному вигляді. На Землю падає чергова порція дрібних уламків астероїда і руйнує таким чином деякі об’єкти. Таким чином журналісти і громадськість дізнаються про вбивчий астероїд і викликають певний хаос серед землян. Президент США виступає по телебаченню з промовою про астероїд щоб заспокоїти націю та провести передвиборчу агітацію.

Космодром «Канаверал-каналья». Бурильники йдуть в передстартову кімнату. Президент США знову виступає з промовою вже про бурильників, політ в космос і астронавтів які також полетять з бурильниками. Бурильники йдуть до стартової площадки. Бурильники заходять на шатли і готуються до польоту. На диспетчерському пульті космодрому йде процес запуску щатлів. Шатли злітають і переходять під керування Центру польотів «Хьюстон». Паралельно в Центрі «Хьюстон» відбувається святкування «8-ого Березня».               

Два шатли летять на космічну станцію «Мир» щоб заправитися соляркою. На станції вони знайомляться з напівп’яним російсько-совєтським Космонавтом. Під час заправки пальним на станції виникає аварія. Всі терміново евакуюються зі станції і летять далі. А станція «Мир» вибухає в космосі.

Акт 3 (Розв’язок). Шатли облітають планету Місяць і летять з прискоренням. Підлітаючи до Астероїда ззаду шатли попадають під атаку зустрічних дрібних астероїдів та іншого космічного сміття. В результаті один із шатлів («Наркозалежний») падає і розбивається. Другий шатл («Розбещений») летить далі і вдало приземляється на астероїді. Ще не почавши працювати бурильники виявили що коробка передач мобільної бурильної установки вже згоріла. Але бурильники, скоріше за все, комусь «загнали» справну коробку. Завідуючий складом на шатлі, через бюрократичні перепони, не хоче видавати нову коробку передач. Через брак часу пілоти шатла починають активувати бомбу з поверхні астероїда. Але бурильники вмовляють їх зупинити активацію бомби і обіцяють вчасно пробурити отвір. Бурильники і пілоти зв’язали завідуючого складом, взяли на складі нову коробку передач і почали бурити.

Шатл «Наркозалежний» лежить розбитий на іншій ділянці метеорита. Всі пілоти і бурильники, крім клоуна-веселуна, вижили, а мобільна бурильна установка вціліла. Пілоти і бурильники сідають в мобільну бурильну установку і їдуть по автомагістралі астероїда шукати місце де приземлився шатл «Розбещений».

Майже відразу нова коробка передач, тепер вже по справжньому, згоріла. Завідуючий складом розв’язався і втік з шатлу прихопивши з собою останню справну коробку передач. Це вже була остаточна поразка. Але на справній бурильній установці приїжджають пілоти і бурильники з шатлу «Наркозалежний». Бурильники продовжують бурити. Нарешті дирку просвердлили. Але виявилось що пульт дистанційного керування зламався. І щоб підірвати бомбу треба щоб на астероїді залишився «герой» який підірве бомбу вручну. Вирішили примусово залишити Завідуючого складом якого на астероїді зловила поліція. Пілоти і Бурильники сідають у шатл і летять. А Завідуючий складом, не маючи вибору, підриває бомбу і сам гине як герой. Шатл «Розбещений» летить на Землю і успішно приземляється на космодромі «Канаверал-Каналья».                           

Коментарі