втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму 

Cценарій на СМ читайте тут >>>

Головні герої драми офіцер ЗСУ Ігор Шевченко та його дружина, Маргарита, в минулому театральна актриса, переселенці з окупованого Луганська. Вони виховують двох доньок-підлітків. Дівчатка однолітки, обидві від попередніх шлюбів. Ігор воює на Донбасі, на передовій, на лінії розмежування. Марго активно займається волонтерською діяльністю.

Чи доречно називати життя сім'ї вимушених переселенців, в якій батько на фронті, мати з ранку до вечора крім основної роботи, як кажуть, волонтерить, ще й без власного даху над головою, розміреним? Але навіть якщо і так, то подальший розвиток подій це саме життя, м'яко кажучи, змінює кардинально.

Спочатку, без будь-яких на те підстав, Маргариту з дочками виселяють з орендованої квартири. Потім, по, здавалося б надуманим приводом, сам того не бажаючи, Ігор зраджує Маргариту зі своєю колишньою дружиною, матір'ю дочки Ігоря.

Марго, в серцях, вирішує помститися чоловікові і, незважаючи на попередження про небезпеку, відправляється в окупований Луганськ до свого колишнього чоловіка, театрального режисера. Маргариту, відразу, на блокпості, заарештовують і з зав'язаними очима відвозять. Здається, це кінець. Але, раптом, замість очікуваних казематів, Маргариту виводять на театральну сцену, де її, під оплески, за накритим іменинним столом зустрічають старі друзі. Друзі по театру. Але хвилини щастя виявилися не довгими. Почуття радості від теплої зустрічі поступово тане. Маргарита відчуває наростаючий тиск. Адже вона насправді по іншу сторону барикад. Марго розуміє, що помилилася, але, на жаль, пізно. Застільні жарти, теплі спогади, переходять в небезпечні підбурювані розмови. Далі шантаж, загроза тортур, смерті ... Маргариту ґвалтують. Ґвалтують колишні - чоловік, друзі, чоловіки і жінки.

Щоб принизити не тільки Маргариту, але і її чоловіка, Ігоря і в його особі інших переселенців, Марго відпускають. В результаті, Маргарита виявляється відкинутою не тільки друзями, волонтерами, а й власним чоловіком і дітьми.

Через короткий час Маргарита дізнається, що вагітна двійнею. Але батьком міг опинитися будь-хто. Марго залишає за чоловіком рішення про аборт. Ігор погоджується на генетичний тест, і доля дарує Маргариті промінчик надії. Тест виявляється позитивним.

Здається, тільки пологи можуть розірвати блокаду, що виникла навколо Маргарити, але ... Черговий удар долі. Під час пологів Марго втрачає одну дитину. Сина свого чоловіка. Друга дитина виявляється не його ... Для того, щоб це зрозуміти тест матері не знадобився.

Чи може хто-небудь винести такі випробування? Чи можна засудити того, хто ці випробування винести не зміг? Так, Марго їх не винесла. Марго душить власну дитину, після чого викидається з вікна пологового будинку ...

Історія героїв драми могла б на цьому і закінчиться. Донбас, Крим рано чи пізно повинні повернутися додому, в Україну. Але крім територій є ще й люди, які там живуть. Адже хтось повинен взяти на себе за них відповідальність.

Ігор за кермом свого автомобіля. Він пропонує покататися по окружній. Дівчата щасливі. Вони обіймають, цілують Маргариту. «Автомобіль мчить по трасі. Якийсь звук видала і молодшенька. Вона поки що без імені».

Коментарі