втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Три козаки й д'Артаньян. "Похід на Дюнкерк"

20.04.2020


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: Комедія, пригодницький, історичний

Сценарій дивись на СМ тут >>>

1646 рік. Період затяжної тридцятилітньої війни (1618-1648). Виснажена Франція, кинувши виклик гегемонії католицизму, змушена шукати союзників.

Не знайшовши вагомої підтримки від держав-союзників. Виконувач обов'язків правителя Франції кардинал Джуліо Мазаріні погоджується з випадково озвученою ідеєю восьмирічного законного короля Франції Людовіка XIV звернутися до козаків.

Кардинал Мазаріні відсилає листа поштовим птахом до знаного дипломата й майбутнього гетьмана України Зиновія Богдана Хмельницького. Через деякий час "листоноша" прибуває до резиденції Хмельницького.

При вийманні листа до поля зору тодішнього писаря Івана Виговського потрапляє королівська печатка на скрученому рукописі, в результаті чого від хвилювання він несподівано випускає рукопис із рук, і той падає в багнюку.

Через цей конфуз у листі втрачаються деякі дані. З просоння та ще й із похмілля Виговський із Хмельницьким неправильно тлумачать його зміст. Але, тим не менше, вирішують надати прохану допомогу.

Хмельницький відправляє свого посильного-гінця для вручення повісток трьом козакам. По прибутті хлопців пояснює їм суть завдання й маршрут подорожі (зазначений у листі французів). Козаки, отримавши шанс прикрасити сіру буденність, із радістю погоджуються на таку пропозицію. Й після благословіння та настанов Хмельницького вирушають у подорож.

Про деталі листування – через засланого до французького штабу шпигуна – дізнається й третя сторона конфлікту, Іспанія, яка всіма можливими методами намагається ліквідувати ще на підступі майбутню загрозу.

Діставшись кіньми територією Польщі до порту в місті Ґданськ козаки пересідають на пришвартований французький корабель La Couronne, на якому мають дістатися до порту Франції Кале. Там вони відходять у розпорядження генерала Конде для виконання основного завдання.

Під час подорожі козаки потрапляють до складних та непередбачуваних ситуацій, із яких виплутуються завдяки своїй кмітливості, непередбачуваності та славетному козацькому духу.

Коментарі



Дякую за Ваш відгук пане Владислав. Знаю про описану Вами подію. Націлився на неї з другим варіантом сценарію, який надіюсь закінчу і подам, до завершення періоду подачі заявок.
Ще раз дякую за коментар.

Написав Тарас Мариняк, 15:15 25.05.2020

Цікавий задум. Відверто кажучи, мені мало, що подобається серед сценаріїв. Але Ваша історія мені здається цікавою. Наступного тижня оголосять сценарний пітчинг: https://uafilmacademy.org/news/ukrajinska-kinoakad
emija-ta-onlajn-resurs-dzygamdb-zapuskajut-projekt
-stsenarnij-pitching.html?fbclid=IwAR3HKmV47nWAYKo
SxDwKCmrVKy-sENJb4ZF0_gkAwKHzhdSiUVOF0k2rK24.
Рекомендую податися з Вашим сценарієм.

Написав Владислав Назаренко, 15:29 23.05.2020