втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: Драма з елементами комедії

Лоґлайн: 
Принципово непитущий студент-відмінник мріє розбагатіти, але під гнітом особистих невдач спивається і опиняється у психлікарні.

Сільський хлопець Ростислав наполегливо вчиться на фінансах з метою вибитися в люди. Ростислав майже ні з ким не спілкується. Він навіть ігнорує закохану в нього Катерину, щоб та не відволікала його від досягнення поставлених цілей. Ростислав займається спортом і відверто ненавидить алкоголіків, так як у дитинстві один п'яний над ним познущався.

Увечері, коли Ростислав бігає на стадіоні, компанія п'яних хуліганів влаштовує над ним злий жарт. Наступного дня хлопець до напів смерті лупцює головного «жартівника». Одногрупники Олександр і Павло вражені побаченим. Вони прагнуть завести з Ростиславом дружбу і зманюють його розслабитися в барі. Герой уперше опиняється в епіцентрі розпусти і вперше пробує її на смак.

З похмілля Ростислав знайомиться з Людмилою. Він одразу ж у неї закохується.

Перше побачення протікає невдало, а в кінці пара ще й натикається на непритомного алкоголіка. Дівчина хоче допомогти, а Ростислава дратує сам вигляд п’яниці. Стосунки закінчуються, так і не почавшись. Але думки про кохану не залишають нашого героя, і з другої спроби він-таки реабілітується перед Людмилою. Одного вечора, коли Ростислав на хвилину відлучається від коханої, її намагається зґвалтувати п’яний покидьок, благо, хлопець вчасно повертається і захищає її. Дівчина міняє погляди щодо алкоголіків.

Ідилія в стосунках закінчується, коли на дорогій машині з'являється колишній хлопець Людмили Віктор. Дівчина сама не розуміє, де він узявся і чого хоче. Ростислав тим часом сходить з розуму від ревнощів. Він напивається і задля розваги влаштовує бійку у барі. Побитого Ростислава звідти забирає Катерина, яка вже давно за ним слідкує. Ростислав спить із нею. Героя мучить відчуття провини. Він приходить до Людмили, щоб налагодити відносини і бачить її разом з Катериною. Виявляється, поява колишнього Людмили і зрада Ростислава – це справа рук Катерини.

Ростислав і Люда розлучаються. Герой іде в загул. Він то п'є самогонку з кульгавим товаришем Толею, коли приїжджає в село, то пиячить і наркоманить з мажором Олександром. Катерині п'яний і бридкий Ростислав теж стає не потрібен. Після чергової п'янки Ростиславу мерещиться Людмила, він намагається її знайти і повернути. Марно, бо та почала нове життя – кинула університет і виїхала за кордон.

Одного вечора неадекватні Олександр і Ростислав викрадають із зоопарку рідкісну тварину. В ейфорії веселощів Олександр чіпляється до Ростислава. Герой у шоці, він різко дає відсіч голубому одногрупнику. Ображений Олександр підставляє Ростислава, і того виганяють з університету якраз перед випускним.

Розчарований у всьому світі Ростислав вертається в село і продовжує пити з кульгавим Толею. Герою і далі в галюцинаціях мерещиться Люда, а Толя від п'янства втрачає ліву ногу. Через кілька років хлопці остаточно спиваються, їх метою стає пляшка. Ростислав уже не соромиться красти гроші у своєї бабці, Толя вже не відчуває і праву ногу. Врешті, Ростислав цілковито сходить з глузду і переноситься у світ яскравих мрій, де на нього чекає кохана Людмила.

Коментарі