втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Тритмент сценарію ігрового повнометражного фільму

Синопсис читайте тут >>>
Сценарій читайте тут >>>

Лавина – історія офіцера спецслужби, який потрапив до складної життєвої ситуації внаслідок своїх безвідповідальних дій.

Історія починається з зустрічі головного героя – Олега Богомолова, - з його коханкою Люсею в нічному клубі. Після відвідин нічного клубу Богомолов та Люся займаються оральним сексом в машині, під час якого Богомолов дозволяє собі принизливе ставлення до своєї партнерки.

Олег підвозить свою коханку до дому, але по дорозі між ними відбувається сварка, і Богомолов висажує Люсю посеред ночі на зупинці. Тим часом на зупинці проводять своє дозвілля місцеві маргінали. На ранок Богомолов намагається додзвонитися Люсі, але її номер знаходиться поза зоною.


Богомолов зустрічається з підприємцем-постачальником (Андрій) одного з державних підприємств для отримання відкату, і в ході розмови ми дізнаємось про принципи роботи постачальників з цим державним підприємством. Незважаючи на те, що Богомолов отримує свою частину, він залишається невдоволений ситуацією, оскільки не він вимагає, а вимагають від нього.

Прийшовши на роботу, Богомолов доручає одному з технічних співробітників УСБУ (Слава) дістати інформацію про контакти та пересування своєї коханки. Після цього він йде на нараду до кабінету свого нового начальника – полковника Тюріна. Під час наради Тюрін пропонує всьому управлінню «К» написати заяви на перевід до інших підрозділів, оскільки він бажає працювати зі своєю командою. Богомолов, як найбільш досвідчений і авторитетний співробітник вступає в конфронтацію з новим начальником, і той виставляє Богомолова за двері.

Після наради Олег зустрічається зі своїми колегами в робочому кабінеті, і вони повідомляють, що пишуть заяви на звільнення. Богомолов висловлює своє відношення до подій і, фактично, розкриває фактичну мету роботи спецпідрозділу боротьби з корупцією. Під завершення цієї розмови в кабінет заходить Слава з інформацією, яка була цікава Богомолову. Олег розуміє, що з Люсею щось сталося, а також те, що він – перший підозрюваний в цій ситуації. Він наказує підлеглому зв’язатись с МВС та отримати інформацію про вбивства жінок, які відповідають опису зовнішності Люсі, за останній час.

Олег зустрічається в ресторані з Вірастюком. Невідомо, чи є Вирастюк діючим співробітником МВС, але з розмови стає зрозуміло, що Вирастюк є обізнаним у справах відомства. Під час розмови відбувається обмін корисною інформацією. Богомолов «зливає» Андрія – постачальника мідного дроту на Тяжмаш, а Вирастюк ділиться інформацією про теракт, що готується проти офіцера військової розвідки. Під кінець розмови Богомолову телефонує його підлеглий та повідомляє інформацію про вбивства жінок за минулі вихідні, та дає інформацію про місцезнаходження трупу жінки, яка відповідає описам.

Богомолов вирушає до моргу та впізнає в загиблій Люсю, а також подробиці вбивства та зґвалтування. Також він розуміє, що сперма в шлунку Люсі, яка була направлена на експертизу, належить йому. Після цього Богомолов забирає (фактично - викрадає) труп з моргу та везе його до крематорію в нічний час, де за участю кочегара та сторожа, які стають невільними свідками, спалює труп колишньої коханки.

На ранок співробітник моргу, який віддав Богомолову тіло Люсі, прикидається дурнем та повідомляє старшому колезі, що труп ожив та втік.

Вранці Богомолову дзвонить посадовець Південної залізниці та розказує, що в управлінні залізниці працює НАБУ. Ця новина тривожить Богомолова. Потім Богомолов їде до райвідділку поліції, щоб отримати матеріали справи про замах на вчинення терористичного акту. Проходячи коридором, слідчий показує Богомолову збоченця-ексгібіціоніста похилого віку (Борода). Моментально в голові Богомолова народжується план, і він бере з собою Бороду, щоб «взяти у нього зразки сперми» та замінити їх на свої в бюро судмедекспертизи.

Ввечері після роботи, Богомолов дивиться футбол вдома. Його жінка (Світлана) знаходить в кишені піджаку зразки сперми, що приводить до з’ясування відносин між ними. Виявляються делікатні обставини сімейного життя родини Богомолова, в яких замішані і його батько, і його сестра.

Після того, як задумане було здійснено, Олег телефонує голові оперативного підрозділу СБУ та проситься про перевід. Очевидно, що це пов’язано з обшуками НАБУ на залізниці. Отримавши згоду, Богомолов приходить до свого начальника з рапортом про негайний перевід, та відразу починає розслідування про замах на офіцера військової розвідки.

Під виглядом розробки цієї справи, Богомолов отримує інформацію про вбивство Люсі, осіб, які його вчинили. Мотивуючи це пов’язаністю справ між собою, Богомолов забирає матеріали справи з райвідділу поліції та осіб, яких підозрюють у вчиненні злочину.

Богомолов їде з підозрюваними до дому кочегара крематорію, щоб забрати його і поїхати в крематорій. Кочегар відмовляється спалювати людей живцем, а майбутні жертви починають розуміти, що їх не переводять в інше місце тримання, а везуть на страту, починають нервувати та чинити опір. В результаті боротьби, машина вилітає з дороги в кювет. Богомолов по черзі розстрілює пасажирів. Разом з кочегаром він тягне трупи через нічний ліс до крематорію. В крематорію вони спалюють трупи та матеріали справи. Богомолов розплачується з подільниками.

На прохання батька, колишнього співробітника СБУ, Олег везе того до сільради з метою отримання земельної ділянки. Під час подорожі батько і син з’ясовують відносини та сперечаються. В сільраді батько пише заяву на отримання земельної ділянки, яку сільський голова обіцяє розглянути в короткий термін.

Також під час подорожі батько просить Олега зустрітись зі своєю сестрою, діячкою мистецтв (Таня), у якої депресія. На прохання батька Богомолов зустрічається з Танею, і зустріч, яка за задумом повинна була підтримати Таню в складній ситуації, переростає в сварку, в якій Олег «задавлює» Таню своїм авторитетом, освіченістю та компетенцією.

Богомолов приймає участь в спецоперації по затримці терориста, який готував замах на офіцера військової розвідки. Операція проходить успішно, і потім Богомолова нагороджують присвоєнням позачергового військового звання. Начальник управління СБУ пропонує Богомолову повернутись в управління «К». Богомолов торгується та змушує себе вмовляти, і врешті погоджується на перевід.

Згодом Богомолов зустрічається за грою в гольф з одним своїм знайомим підприємцем, з яким обговорює деталі правочину по збуту крадених танкових запчастин на державне оборонне підприємство, розкриваючи деталі функціонування такого підприємства, яке обліплене колишніми генералами, як паразитами, і які хочуть урвати ласий шматок державного оборонного замовлення.

Час минає, і в житті Богомолова наче все владналось, але з’являється слідчий райвідділу поліції, який передавав матеріали справ Богомолову. І, виявляється, з’явились раніше загублені записи камер відеоспостереження, на яких видно, що Богомолов висадив Люсю на тій зупинці, де її вбили, що викликає багато питань: куди ділись матеріали справи, куди ділись підозрювані, куди ділось тіло жертви, і яка роль Богомолова в цій справі? На цій сцені фільм і закінчується, пропонуючи глядачеві самостійно вигадати подальший розвиток подій.

Коментарі