втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Остання татова світлина

03.02.2020


Синопсис ігрового короткометражного фільму

Лоґлайн
Восьмирічна дівчинка, після того як мати позбавляє її спілкування з батьком і відбирає його останню світлину, відправляється в небезпечну подорож у сміттєвозі.

Сценарій дивіться на СМ тут >>>

Восьмирічна Ліза, закрившись в дитячій, Намагається зібрати з купи обривків розірваних фотографій портрет улюбленого батька.

Почувши крики за дверима, вона виходить і застає, як мати проганяє батька.

Вночі Ліза виходить з кімнати та серед безлічі розірваних світлин і розрізаних фотоальбомів шукає очі батька для портрета. Вона находить їх цілу стопку.

Всю ніч Ліза клеїть татів портрет, а вранці мати забирає його і викидає.

На першому уроці Ліза тікає зі школи і біжить до контейнера, в який мама викинула татів портрет. Контейнер порожній, Ліза від відчаю і злості б'є його ногами. Почувши гул сміттєвоза, вона розуміє, що, швидше за все портрет там.

Звук призводить Лізу до іншого смітника з контейнерами і сміттєвозом. Ліза намагається домовитися з водієм сміттєвоза, щоб він допоміг їй дістати татів портрет, але нічого не виходить. Тоді вона, поки водій завантажує машину, пробирається в кабіну і ховається на кушетці.

Поки сміттєвоз їде, Ліза згадує останню теплу зустріч зі своїм батьком і засинає.

Ліза прокидається в сміттєвозі, який сильно тремтить і вивантажує сміття. Навкруги величезне поле сміття і багато чайок над ним. Ліза вискакує з кабіни, ховається в однієї з куп сміття і спостерігає, як гастербайтери розбирають поповнення зі сміттєвоза. Від дикого сморіду Ліза непритомніє.

Ввечері Ліза приходить в себе від того, що її хтось смикає за плече. Вона відкриває очі і бачить навколо людей. Їй страшно, вона сильно кричить і спостерігає, як гастербайтери розбігаються. І раптом вона бачить, як одна з чайок клює татів портрет.

Ліза носиться за чайкою по сміттєвому полю, на лапі якої немов вітрило висить татів портрет. Їй назустріч біжать водій, тато і мама. Ліза падає в теплі татові обійми.

Коментарі