втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: Екшн, драма

Cценарій читайте на СМ тут >>>

ДОНЕЦЬК. 1996 РІК.

Олег (агент спецслужб) повертається додому, де його зустрічає вагітна дружина. Він розповідає, що звільнився з неспокійної роботи.

Хтось дзвонить у двері будинку і жінка йде їх відчиняти. Олег знаходиться недалеко і помічає дуло пістолета, направлене на його дружину. Він вбиває нападників, але його кохану поранено. Чоловік везе її в лікарню.

Лікарі борються за життя жінки і дитини, але в них нічого не виходить. У розпачі Олег  просто рухається коридорами лікарні і потрапляє в пологове відділення.

В одній із палат завершуються пологи. Батьки помічають, що у їх новонародженого цілком білі очі і вважають його сліпим, хоча дитина реагує на світло. Батько малюка виводить лікаря в коридор і просить прилаштувати кудись дитину. Цю розмову слухає Олег.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. 2019 РІК.

Особа, що ховає лице під маскою і видно лише білі очі та світле волосся, перебуває в провулку, в середині вантажівки.  На планшеті він спостерігає за рухом машини Суркова (один із поганців).

Сурков, разом із молодою жінкою мчить містом на кабріолеті. В один момент зникає освітлення вулиць, і в цілковитій темряві з провулку на нього вилітає вантажівка та зносить в бік.

Білоокий виходить з вантажівки і випускає пулю в голову Суркову, залишивши свідка живою.

ЛЬВІВ. 2019 РІК.

В університет Львівська Політехніка, через хворобу батька, з Києва, на останній місяць навчання, переводиться Антон (кароокий брюнет в окулярах і зовнішнім виглядом ботана).

Директор супроводжує хлопця на знайомство з групою, де він піддається насмішкам Андрія (син головного поганця).

Викладач, що проводить заняття, запрошує студентів на перездачу заліку. Туди ж він кличе Антона, щоб перевірити його знання.

Перед здачею заліку Антон чує розмову одногрупниці Каті (дівчина Андрія) про те, що вона не підготувалась, а її батько не дозволяє заплатити за предмет. Хлопець вирішує допомогти дівчині і вона вдало здає залік.

Повертаючись додому із водієм батька, Катя помічає авто Андрія, а всередині картину, як її хлопець цілується з її подругою.

До Антона в друзі набивається один із ботанів і  проводить хлопця до госпіталю де лежить батько. По дорозі новоспечений друг розповідає про групу, про колишнього друга Андрія, Костю, який почав займатися продажем наркотиків.

Антон підходить до госпіталю, але одразу ж виходить через запасний вихід і через навушник починає спілкуватися зі своїми кураторами. Стає зрозуміло, що хвороба батька, це лише прикриття хлопця для переводу в університет. Завданням агента під прикриттям є вийти на банду, що розповсюджує наркотики в навчальному закладі.

Куратори повідомляють хлопцю про невідомого білоокого, який вбив їх колишнього агента Суркова.

Вранці в університеті, Андрій підходить до Каті, але вона рве з ним , розповідаючи про побачене увечері. Подруги дівчини, почувши про подвиг новенького, підмовляють Катю на те, щоб вона закрутила роман із Антоном, щоб помститися колишньому.

Катя запрошує Антона в нічний клуб і той погоджується. Свідком цієї розмови стає друг Андрія і він вимагає в хлопця зробити його завдання для допуску до заліку, щоб той зберіг мовчання перед колишнім дівчини. Антон не погоджується і одногрупник починає його бити.

За Антона заступається Макс (хлопець з паралельної групи, дуже схожий на білоокого, тільки з голубими очима).

Увечері Антон і Катя йдуть до нічного клубу. Друзі дівчини насміхаються з нього, тому хлопець вирішує покинути їх.

Перед виходом з клубу Антон помічає свого одногрупника, що розповсюджує наркотики, у компанії невідомих із рюкзаками на плечах. Всі вони виходять з таємничої кімнати і прямують до виходу.

Антон прямує за ними, але по дорозі зустрічає Макса із таким же рюкзаком на плечах. Хлопці бачать, як з таємничої кімнати в оточенні охорони виходить Хавалін (один із поганців) і прямує до виходу. Макс вибігає з клубу, а за ним Антон, який бачить, як люди з рюкзаками роз'їжджаються містом на мотоциклах.

Після всіх їдуть два позашляховики Хаваліна, а за ними ще один мотоцикліст, схожий на Макса.

ОКОЛИЦЯ КИЄВА. 1996 РІК.

Олег разом із білооким немовлям заселяється в закинутий будинок посеред лісу. Чоловік їздить на роботу в місто, де навчає дітей самообороні.

Йдуть роки. Хлопчик росте, але Олег не вивозить його до людей. Вони живуть усамітнено. Чоловік навчає його мистецтву бою, а також стрільбі зі зброї.

Ночами хлопчик часто прокидається, адже зі своїми білими очами він не тільки не сліпий, а ще й бачить у темряві.

ЛЬВІВ 2019 РІК.

Об'їзною дорогою рухаються два позашляховики. Слідом за ними їде мотоцикл білоокого, який наздоганяє задній екіпаж і прикріпляє до нього вибухівку. Призупинившись, він підриває авто, а тоді починає їхати слідом на першим екіпажем.

Позашляховик з'їжджає в місто і тікає вулицями. Але  Білоокий випереджає його і  змушує зупинитися. Після цього знешкоджує обох охоронців, а тоді і самого  Хаваліна. Живим залишається лише водій.

ЛЬВІВ. 2019 РІК.

Вранці особисто підполковник Кроль (друг батька Антона) приносить документи по їх справі і наказує в подальшому звітувати лише йому, бо у відділку може бути кріт. Він розповідає, що білоокий знову вбив їх колишнього працівника, яким виявився Хавалін.

Куратори Антона повідомляють про таку інформацію  хлопця і він хоче, щоб перевірили по базі Макса.

До Антона вранці телефонує Катя зі словами вибачення і запрошує прогулятися з нею без її друзів. Хлопець погоджується і вони разом ідуть в дитячий будинок, якому дівчина довгий час допомагає. Антон міняє свою думку щодо Каті.

Агенти знаходять зв'язок між Сурковим, Хаваліном та ще одним чоловіком, фото якого відправляють Антону. Також вони дізнаються, що Макс - сирота і лише на останній курс перевівся у львівський університет. Вони вважають, що він і є білооким , який працює на чоловіка з фото і прибирає небажаних свідків, на яких вийшли спецслужби.

Хлопець проводжає Катю додому. З воріт її будинку виїжджає Назаров (головний поганець, батько Андрія), а за кермом позашляховика сидить чоловік з фото.

КИЇВ. 2015 РІК.

Олег виходить з супермаркету. По дорозі до авто, його мало не збиває позашляховик, із якого виходить Назаров та дивується зустрічі з колишнім співробітником.

Після розмови з чоловіком, Олег спішить додому. Він влітає в будинок із словами збиратись, але його сина немає на місці. Він чує, як до будинку під'їжджає авто. Олег виходить на вулицю, де його вже чекають Назаров, Сурков та Хавалін. Вони вбивають чоловіка і підпалюють будинок.

Прямуючи до своїх авто, вони помічають хлопчика із білими очима. Сурков виймає пістолет, але  Назаров стримує його, опираючись на те, що хлопець все одно нікому нічого не розкаже.

ЛЬВІВ. 2019 РІК.

Антон за допомогою Каті продовжує пізнавати Львів.

Одного разу Антон помічає, як Костя заносить невідомий рюкзак у кабінет директора.

Агент під прикриттям встановлює камеру відео спостереження на запасний вихід університету і каже своїм помічникам стежити за нею. Одного разу вони помічають, як особисто директор відчиняв ворота для машини, з якої розвантажують продукти, а серед них і наркотики.

В один із днів Катя та Антон ідуть на виставку зброї. В тирі вони зустрічаються з Андрієм та його друзями. Вони насміхаються з Антона, бо він  не влучає в мішень.

Після цього хлопець проводить Катю додому. І цього разу вони цілуються. Це бачить батько Каті і вибігає  на вулицю. Він називає Антона дном і забороняє крутитись біля його дочки.

Вранці Костя іде за черговою порцією наркотиків, але не знаходить їх на місці.

Всі екзамени здані і директор збирає випускників в актовому залі для прощального слова.

Подруги Каті налаштовують дівчину завершувати ігри з Антоном та повертатися до Андрія. Антон приходить  в університет і прямує до дівчини, але вона розповідає, що проводила з ним час, щоб помститися Андрію. До розмови долучається Андрій і б'є Антона.

В університет приходять люди, які відповідають за наркотики. Вони вважають, що це директор їх украв і йдуть вибивати з нього зізнання. За директора заступаються студенти і невідомі відкривають вогонь. Вони заганяють усіх в актовий зал і беруть в заручники.

В актовий зав входить Антон і бачить невідомих людей зі зброєю. Йому кажуть обирати в кого стріляти, якщо їм не дадуть інформацію. Антон вказує на Андрія, який благає помилувати його. Невідомі стріляють у викладача.

Антон каже, що не здивований, що вони не вистрілили в сина свого боса. Усі переключають увагу на нього. Хлопець знімає окуляри і лінзи, які ховають його білі очі. Після цього Антон вбиває суперників та зникає.

ОКОЛИЦЯ КИЄВА. 2010 РІК.

Антон передивляється знайдені фото своєї матері і знімки узд. Він запитує у Олега, чому вона померла. Чоловік розповідає йому  всю правду і те, що він не є біологічним батьком хлопця. Олег розповідає про те, як його напарники прибрали наркобарона, а  тоді вирішили зайняти його місце, за що його і захотіли вбити.  Антон клянеться, що колись помститься кривдникам його сім'ї.

ЛЬВІВ. 2019 РІК.

Агенти їдуть у квартиру Антона і знаходять багато інформації по справі, яку ведуть.

Назарова повідомляють про події в університеті і він готується до зустрічі з білооким.

В будинку вибиває електроенергію і Антон знешкоджує охорону Назарова одного за одним. Убивши всіх він дістається до кривдника своєї сім'ї.

Хлопець не вбиває Назарова, а чекає на приїзд спецслужб та здаєтбся їм. Назарова теж затримують.

У кабінеті спецслужб із Антоном спілкується підполковник Кроль, який розповідає, що йому ледь вдалося вмовити керівництво не садити  хлопця у в'язницю. Але йому прийдеться зникнути.

Антону дають можливість попрощатися з близькими. Йому віддають телефон. Як тільки він з'являється в мережі, йому одразу телефонує Катя. Вона просить вибачення за свою поведінку, але Антон  розповідає про те, що вони більше ніколи  не зустрінуться.

ХАРКІВ. 2019 РІК.

До м'ясного магазину підходить чоловік із породистою собакою. Хазяїн магазину дає йому шматок м'яса. На це прибігає дворова собака. Її одразу проганяють. Син хазяїна магазину бере палицю і замахується на собаку, але його руку стримує Антон і відштовхує нападника, зі словами, що яблуко від яблуні не далеко падає і ведеться лише на породу. Хазяїн магазину впізнає по очах свого сина, якого покинув у пологовому.

Антон дивиться у вічі своєму біологічному батькові, а тоді бере собаку, яку хотіли побити, із собою, та йде геть.

ЛЬВІВ. 2019 РІК.

У кабінеті спецслужб Назаров спілкується з невідомим у тіні і говорить, що колись білоокий дізнається, хто насправді замовив його батьків.

Невідомим являється підполковник Кроль, який каже, що зашле Антону дуєе далеко, а з котрогось завдання він може і не повернутись.

Коментарі