втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму

Жанрові ознаки: жахи, містика 

Cценарій на СМ читайте тут >>>

Ігор Бураковський післа смерті батьків отримує у спадок маєток та велику суму грошей. Та спокійно жити йому не дають духи померлих родичів. Щоб вирішити свою проблему, чоловік організовує конкурс для екстрасенсів.

На запрошення до визначеного місця прибувають два екзорцисти Святослав (головний герой) та Любомир, два медіуми Ілона та Роксолана, а також темний маг Владар.

Хазяїн будинку не зустрічає своїх гостей, тому вони самостійно влаштовують собі екскурсію. Проблемою стає те, що через поломку, відсутнє електропостачання, але це не зупиняє героїв.

Святослав натрапляє на жінку, що ледь тримається на ногах і допомагає їй повернутися в ліжко. А після цього зустрічає самого Ігоря, який розповідає, що це його паралізована сестра і вона взагалі не може стояти.

Герої домовляються приступити до роботи вранці і розходяться по кімнатах.

Вночі Святослав прокидається від дивних звуків. Він бере ліхтар і виходить у коридор, де помічає силует людини. Чоловік прямує у вітальню, а там перед каміном знову бачить сестру Ігоря.

Рухаючись за жінкою, чоловік потрапляє в підвальне приміщення, де на нього нападає дух невідомого. Ігор допомагає вибратися Святославу у вітальню, де їх зстрічають усі учасники конкурсу.

Святослав бачить на картині над каміном свого нападника. Ігор розповідає, що це його батько, який вбив матір, а сам повісився у цьому підвалі. Усі, крім Владара, вирішують не відтягувати до ранку, а встановити зв'язок з духами у підвальному приміщенні, де їх енергетика найсильніша.

Владар залишається сидіти на дивані у вітальні. Він бачить силует людини за вікном на вулиці. Чоловік виходить на зовні, а там зустрічає свою дружину, яка прямує в сторону дерев. Він іде за нею і виходить на поляну із його будинком.

Темний маг входить всередину, де бачить свою дружину із зашморгом на шиї. Він намагається її врятувати, але сам потрапляє у петлю і померає.

Ілона встановлює зв'язок з духами, які наказують усім тікати з дому, інакше помруть, як їх попередники. Їм не вдається договирити, тому що жінці стає погано і її виносять нагору. Після чого вона розповідає, що серед духів був присутній хтось, хто не дав їм поспілкуватись.

Ігор розповідає, що подібне бачив, коли священники приходили до його брата. Він описує обряд екзорцизму, тому герої вирішують вранці навідати місце його поховання і там дізнатися потрібну інформацію.

Вранці Святослав прокидається раніше усіх і йде до каміна. Там він знаходить обгорілі шматки паспорта. Але про знахідку не повідомляє нікому.

Усі, крім Владара та Ілони, прокидаються і збираються на кухні. Роксолана хоче вийти на вулицю, але відчинивши двері, на неї падає тіло Владара. Жінка не витримує напруги і вирішує їхати додому, а решта учасників бажають по швидше розібратися зі злом.

Святослав прямує за Ілоною, а Любомир з Ігорем вирішують не чекати на них, а самим піти до могили брата власника дому.

Ілона показує Святославу, що накопала в інтернеті про сім'ю, якій вони зараз допомагають. Виявляється, що сестра Ігоря вже давно мертва. Тоді Святослав показує свою знахідку, а Ілона визначає, що власником паспорта є зникла раніше медіум. По фото вони впізнають особу, яку Ігор назвав своєю сестрою.

Святослав каже, що вони мають справу з демоном Ангелусом, що живиться силою людей, яких Бог наділив надприродніми здібностями. Розповідає, що колись його батько зник, маючи справу з таким.

Вони прямують на допомогу Любомиру, бо вважають Ангелусом Ігоря. Прибувши на місце, Святослав розуміє, що Ігор лише заманював екстрасенсів, а справжнє зло знаходиться у його фіктивній сестрі.

Ангелус з'являється перед ними. Святослав читає закляття із книги, але воно не допомагає. Ігор розповідає, що те ж заклинання читали усі попередники, після чого демон переселявся у них. Тоді Ангелус вбиває свого слугу.

Святослав згадує про хрест, що залишився в нього від батька, на звороті якого знаходяться інші слова. Прочитавши їх, Святослав відправляє Ангелуса у пекло.

Герої після подій розуміють, що демони дістались до святої книги, по якій їх навчали. Вони вирішують перевірити, скільки ще заклинань діють не проти зла, а навпаки.

Коментарі