втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Інклюзивний поліцейський

02.06.2019


Синопсис ігрового короткометражного фільму

Жанрові ознаки: комедія, пригоди

Гасло: Особливості звичайного патрулювання

Лоґлайн: В рамках пілотного проекту із запровадження інклюзії в патрульній поліції напарником лейтенанта Бандури стає Данило Науменко – молода людина з синдромом Дауна.

Cценарій на СМ читайте тут >>>

На летючці в актовій залі райвідділку майор з речницею програми "Рівність у партнерстві - разом у майбутнє!" представляють новоспеченого інспектора патрульної поліції - Данилу Науменка. Його особливість у тому, що він є людиною з синдромом Дауну.

Майор знайомить Данилу з лейтенантом Бандурою. Не стримуючи іронії, колеги Бандури вітають його з новим напарником.

Під час патрулювання екіпаж отримує виклик на сімейну сварку: дружина - мати семирічного хлопчика - просить приборкати п'яного чоловіка.

На місці Данило соромить дебошира за зловживання горілкою, радить купляти солоденьке і смачненьке, а не смердючу гидоту. Він грається зі хлопчиком машинками, заспокоюючи малого.

Наступний виклик - спроба суїциду. Чоловік заліз на дах багатоповерхівки і збирається зістрибнути. Прибулим на місце Бундурі і Данилу потенційний самогубця повідомляє причину свого вчинку - дістали.

Також на даху опиняється знімальна група телеканалу, яка фільмує все, що відбувається.

В процесі спілкування Данило ділиться з самогубцею особистою історією - тим, що дістає його. Через свій статус Данило зазнає дражливих кепкувань у побуті. А одного разу йому розповіли анекдот про даунів. Він переповідає його самогубцеві.

Це розряджає ситуацію і спонукає самогубцю пожартувати у відповідь над собою. Він розповідає анекдот про людину, що зістрибнула з дев'ятого поверху, а коли летіла - зустрілася з колегою з п'ятого.

Естафету підтримують телевізійники, розповідаючи анекдоти про журналістів. Так черга доходить і до лейтенанта Бандури, який ділиться жартівливою історією про поліцейських.

Фінальну крапку в інциденті ставить дзвінок на мобільний самогубці від його колишньої, яка не встигає забрати доньку з дитячого садочку, а маленька вже чекає. Екіпаж підвозить самогубцю до садочку.

Патрульні обідають у кав'ярні, де їх обслуговує офіціант - теж, як і Данило, особливий. В цей час по телевізору ідуть новини з відзнятим на даху сюжетом. Так само біля телевізора збираються у райвідділку.

Протягом чергування Данило і Бандура штрафують водія за порушення правил паркування, допомагають АТОвцю-візочнику перетнути проїжджу частину, дістають м'яча, що застряг між баскетбольним щитом і залізним кільцем, перетворюють рускій матюк з трьох літер на фасаді будинку на фразу про путіна з української народної пісні.

Під кінець чергування на рацію екіпажу надходить повідомлення про пограбування банку і орієнтування на автомобіль, в якому пересувається злочинець. У той же момент патрульні помічають автівку і починають переслідування.

Коли автомобілі порівнюються, грабіжник втрачає кермування, побачивши Данила у поліцейській формі. Його автівка з'їжджає у кювет і перекидається.

Данило і Бандура допомагають грабіжнику вибратися з автівки, але коли це стається, той бере Данила в заручники, приставляючи до нього пістолет.

Він прикривається патрульним і накульгуючи, бо зазнав серйозних травм, дістається патрульної автівки. Заводить її і їде, але за кілька метрів вона глухне й зупиняється - скінчився бензин.

Грабіжник виходить з автівки і здається патрульним, кидаючи на землю іграшкову зброю. Він розповідає, що став жертвою будівельної афери і втратив як гроші, так і квартиру, а банк вимагає повернення кредиту із великими відсотками.

Через фінансовий крах від нього пішла дружина із донькою, а мати злягла із хворим серцем. Грабіжем банку він хотів помститися за себе і вибороти справедливість.

Почуте розчулює Данила і він пропонує Бандурі відпустити грабіжника. Одначе Бандура невблаганний - попри співчуття він проявляє твердість і вірність Закону.

Грабіжник сам пропонує надягти на нього кайданки і протягує для цього руки. Данило так і робить. У цей момент на місці пригоди знову опиняється та ж сама знімальна група і фіксує затримання на камеру.

На урочистих зборах в райвідділку майор вітає Данила і вручає тому грамоту. А ще повідомляє, що інклюзивною програмою зацікавилися американські колеги з нью-йоркського департаменту поліції і вручає Данилу та Бандурі квитки до Нью-Йорку.

В салоні літака патрульні бачать, що один з пілотів "Боїнга 747" - теж особливий.

Коментарі