втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Чоловік на дроті

25.03.2019


Синопсис сценарвію ігрового короткометражного фільму

Жанрові ознаки: пригоди, фентезі

Гасло: Він думав, що поширена в мережі звістка про його смерть - фейк, виявилося - правда.

Лоґлайн: Він дізнався про свою смерть з власної сторінки у соцмережі. Хотів спростувати новину, але не вийшло.

Дружина і донька Чоловіка мають повернутися від бабусі завтра вранці. Напередодні ввечері, він сидить за компьютером, мандруючи Інтернетом.

Йому телефонує дружина, аби запитати як справи і нагадати, що просила поладнати табуретку, яка хитається і може розвалитися.

Чоловік перевіряє табуретку і каже, що з нею все гаразд, але запевняє дружину, що займеться цим, щойно завершить розмову. Та за звичкою забуває про нагадування дружини. Так само бреше, що виносить сміття і миє посуд.

Тим часом за вікнами йде сильна злива, гримить грім, а чорне небо пронзають блискавки. Вони й спричиняють збій у роботі комп'ютера. Він вимикається та незабаром знову починає працювати, проте з одним нюансом.

Чоловік з подивом дізнається, що на інформаційних сайтах про події, які мали трапитися у майбутньому - за два дні - пишуть як про такі, що вже сталися.

Так він дізнається, що київське "Динамо" сенсаційно поступилося львівським "Карпатам". Досліджуючи ситуацію, він знаходить, що всі інформаційні повідомлення на сайтах датуються третім жовтня, в той час як він живе у першому.

А відкривши свою Фейсбук-сторінку, чоловік впадає у шок, бо бачить, що вона присвячена пам'яті про нього, а фото оповите траурної стрічкою.

Зі співчутливих коментарів своїх френдів чоловік дізнається, що покінчив життя самогубством, повісившись на телефонному дроті.

Здивуванню Чоловіка немає меж, адже він не збирався скоювати суїциду, а надто - на дроті від стаціонарного телефону, який давно мав бути викинутий на смітник.

Та про всяк випадок, Чоловік перевіряє у комірній, чи є той телефон. І він його знаходить.

Чоловіку стає цікаво, а як би він повісився, якби справді цього хотів. Завдання ускладнює комплекція чоловіка, бо він має підвищену, понад 100 кг, вагу.

Він пробує обладнати собі шибеницю на батареї, на душовому крані, на держаку для вішаків у шафі. Та все марно. Його габарити не дозволяють покінчити собою через повішання.

Зрештою, він робить останню спробу, змайструвавши петлю з дроту на паралельних стояках під стелею. Аби накинути її на шию, чоловік бере табуретку.

Він стоїть на ній, просунувши голову у зашморг. Не витримуючи ваги, табуретка ламається. Чоловік сильно вдаряється потилицею об стіну і втрачає свідомість. А зашморг на шиї робить свою чорну справу.

Коментарі