втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

ВОРОНА

31.05.2011


Сценарій ігрового короткометражного фільму для проекту «Україно, goodbye


Коментарі



Якось так склалося, що опісля прочитання сценарію в голові щось на кшталт венігрету утворилося. Розріджував його й до купи складав усе образ присутної матері. Доволі вдала лінія з її портретом. Смикаюча щось в середині.
Але якось цілісного переживання не утворилося. Й здавалося б все на місці. Але як на мене, так стосовно ГГ погано пророблена зовнішня мотивація, не кажучи вже про внутрішню. Адже так й не зрозуміло, чому вона вибрала долю невдахи. Чому не поїхала. Те, що чоловік сестри фашист якось не дуже переконує. Й без розуміння цього по перегляду фільму напевно важко осягнути, що то за герой перед тобою був. Радіти за нього, чи сумувати.
Також слід зазначити, що вдалою є сцена з польтом птаха у виконанні батька дітлахів. Так би мовити, зайвий раз підкреслює виокремлену тему, але дещо з іншого ракурсу. Показує відношення чоловіка до відбуваючогося між сестрами.
Хоча можливо й з мотивацією все гаразд, а я просто не догледів.

Написав Геннадій Коваль, 23:34 13.01.2012