втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

ПРО СИЛЬНИХ ТА МУЖНІХ

31.05.2013


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



може дуже добре виглядати візуально - завод, море, гори, коні, винні підвали... але був розчарований, бо ж після прочитання усіх, на даний момент опублікованих на СМ, ваших текстів - надіявся, що це щось більше та змістовніше, але так само "дивне" )

... до речі, можливо вам здасться доречним, з ваших замальовок можна було б зробити одне кіно -- якусь таку арабеску про людську фантазію: беремо родину - про їхнє реальне життя розповідаємо геть мало (не робимо їх нещасними та розплющеними цією реальністю), так, щоб було зрозуміло, що вони - родина - а фантазіям приділяємо увагу. - так батько "розкривається" в "заторах", їхня донька, яка на лихо в лікарні - в "має бути" ... матері (і можливо сестрам) - теж приділяємо по сегменту... чомусь здається, що у вас може вдатися такий досить інтимний жіночий сюрр )

щасти!, і надхнення.!

Написав Дмитро Бондарчук, 22:14 29.11.2013

Дякую, Оксано, що не полишили без уваги:)
Отож буду чекати на нову редакцію кіна про "сильну стать", яку залюбки перечитаю)

Написав Геннадій Коваль, 18:15 25.06.2013

Геннадію, дуже дякую Вам за коментар! Завжди корисно почути думку з іншого ракурсу. Насправді я не мала на меті проілюструвати назву "Про сильних та мужніх" у буквальному сенсі, це скоріш фрагмент життя очима чоловіків, які у загальному понятті є сильною статтю :) З багатьма моментами Ваших зауважень погождуюсь, обов`язково прийму їх до уваги.

Написав Оксана Олійник, 10:42 23.06.2013

Окрім класичної зав'язки-розв'язки, що доволі непогано поєднані та читаються, сприймаються та досить таки легко не те що інтерпритуються, а саме працюють як такі, сценарій цікавий також сценами, що покликані розкрити розвиток сюжету.

Й цікавим тут перш за все виступає ніби експеримент сценариста у розроблені драматургії навиворіт. Тобто - від протилежного. Адже герой не зазнає ніяких перешкод, але навпроти - користується суцільною "шарою". Й з міністрами товаришує (в свої то неповні 25, що чомусь лишається не досить вмотивованим), й ракети будує, й всюди за панібрата виступає, п'є, псує дівчат - як то кажуть "рамантіка" студентського життя.

Й воно може така специфічна драматургійна канва була б виправдана, якби мала своєю метою саме продемонструвати легкість, можливо навіть легковажність, дещо неприродню простоту у якогось явища соціального, духовного, суспільно-політичного чи міжособистістного.
Та в даному випадку чомусь цього не трапляється й створюється враження, що історія таки насправді розповідається "про сильних та мужніх", але з дещо специфічними ідеалами тієї мужності та сили.
Хіба що все це варто читати як певне легке та радісне глузування на задану тему, щось на кшалт - зібралося два любителя "поговоріть" й труть один одному про свої подвиги. Але якось все це не очевидно й напевно слід би було дати глядачеві ще якусь підказку стосовно природи інтеракції між чоловіками.
Ну й якщо це комедія, то напвно слід дещо скоротити та додати динаміки перед розв'язкою.

Написав Геннадій Коваль, 09:24 04.06.2013