втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



Погоджуюсь з Геннадієм, життя сусіда та чоловіка - це не той вибір. Про собаку - дуже гарно. Бесіду лікарів треба скоротити, бо дуже довго дівчина їх слухає. Там дідусь зазар помре, а вона прислуховується до розмови, ніби знає наперд, що тут не все так просто.
По самому ДТП. Що воно таке врізалося в автобус, що його, аж відкинуло назад? На думку приходить якийсь гумовий танк. Та й навіщо, взагалі, автобусу летіти вбік дівчини - вона ж все одно майже не постраждала?
Це дрібниця, але не на користь сценарія. Можливо все це заради того, щоб даїшник дівчину на капот машини посадив? Гарний момент, але не настільки, щоб знехтувати законами фізики. Хоча втрата свідомості також доречна. Мабуть, краще, якби дівчину збив інший автомобіль.
А може в першій сцені показати, що дівчина взагалі в поганих стосунках з чоловіком?

Написав Євген Чвіров, 07:00 07.04.2013

Звісно, чим більше проходить часу від написання сценарію, тим більше я розумію,що над ним ще треба попрацювати. Тому, дуже дякую Вам за коментарі.
Власне, мені у цьому моєму сценарії ніби зараз не вистачає цілосності. Тому я намагатимусь ще працювати над взаємодією сюжетних ліній, над цими невипадковостями, про які Ви, Юрію, кажете. Тому що випадковостей там дуже багато)))
Для мене в цій історії вибір дівчини, про який, Геннадію, Ви кажете, не такий вже й очевидний. Ажде вбити, чи то дією, чи навпаки бездіяльністю, як на мене, не так просто сільській вагітній жінці. А те, що вона це робить, хоч і каже глядачу, що для неї життя близької людини більш цінніше за сусідське, але не каже что це нормально. Взагалі для мене зараз найцікавіше питання, яке я собі ставлю, - чи здатна людина цінувати кожне життя також сильно як своє, або своїх близьких?
І тому я згодна з вами щодо того, щоб зробити дідуся людиною, яка майже добровільно жертвує собою. Я взагалі-то, намагалася натякнути на це, але у цій своїй, як Ви влучно помітили, концепції напівтонів та скошених кутів.
Тож, я обов`язково аналізуватиму усі ваші поради, внутрішня робота над сценарієм не зупиняється! =)

Написав Анастасія Максимчук, 11:39 06.04.2013


У цій темі пан Геннадій Коваль, як риба у воді!

Написав Юрій Сорока, 09:59 04.04.2013

Захоплює своїми напівтонами.
Власне, що тут першопочатково принаджує, так це назва. Вочевидь, виходячи з неї, мова має йти про стосунки, вірніше - про взаємини. В цьому контексті особливо цікавим є отой сербернар, що граючись, сховавши голову під ліжко, вважає, що його геть не помітно. Й виходячи з того, що першочерговим завданням є необхідність створити відповідний драматичний момент, де б ті взаємени й були осяяні станом ніжності, то й сама ДТП, й мотивація поїздки напевно слугують роль своєрідного обрамлення, а тому певна доля випадковості, своєрідного збігу обставин цілком може бути виправдана "художньою необхідністтю".
Але сам кульмінаційний момент напевно не достатньо драматичний. Адже вибір дівчини цілком очевидний, адже геть позбавлений вмотивованої альтернативи, а отже й конфлікту, а отже й вибором його можливо назвати лише умовно., й цікавий сам по собі хіба що певними етичними аспектами, ніби транслюючи глядачу думку, що за ектремальних обставин загальноприйняті моральні цінності залишаються незмінними й життя близької людини значно цінніше за життя сусідське. А це вже дійсно грає на зазначену паном Юрієм тенденцію винесеня в голову кута персонажів медичної служби, адже перед псевдовибором саме вони дівчину поставили. Й звідси вже вочевидь та напевно слід кульмінацію дещо більше наситити боротьбою, чи то дідуся з яблуками більш близьким до дівчини зробити, може навіть родичем її, а може добровільно жертвуючим своїм життям заради неї, тому супротивлячоїся й тоді б це дійсно про ніжність було - втім, як би там не було, але розкрити персонаж дідуся слід більш об'ємніше. А чи то може юнака більш притомним в момент істини та протестуючим проти такого вибору її зробити.
Це звичайно, якщо метою не було сам концепт ніжності зробити своєрідною атмосферою фільму й на цих її напівтонах почуття нерозгорнутої пристрастті, побудувати всю його зображувально-виразну систему. Тоді ці скошені кути конфліктів, виборів, альтернатив дійсно на сам концепт працюють, але з іншого боку, проти працює обрана пікова драм.ситуація, адже вона аж ніяк не є сплощеною.
Втім, як би там не було, а слова лікаря, про те, що у швидкій повезуть лиш одного, слід замінити, адже дівчина також напевно полишається їх пацієнткою, а то якщо так полишити, то й варіанти завершення історії геть змінитися можуть, бо глядач очікуватиме, що з трьох виживших має полишитися лише один. Й далі вже слід думати, дівчина чи її хлопець цим щасливцем будуть. Ну а такі очікування глядацькі напевно аж ніяк в авторський задум не входили.

Написав Геннадій Коваль, 17:53 02.04.2013

Анастасіє, річ перспективна, мені дуже подобається, і практично готова, якщо навести акценти!
Є лінія – робота.дружина.житло,- і якщо в цьому ланцюзі чогось не вистачає, як відомо, починаються проблеми. Не вистачає роботи у чоловіка,житла у місті, до того ж вона – вагітна…
Є лінія – аварія на дорозі, тобто – щось на зразок: небезпечно мешкати в приміських селах...
В ідеалі ці лінії мають максимально взаємодіяти, особливо в короткому метрі, і працювати на те, що все це НЕВИПАДКОВО.
Якщо пристати на цей варіант, то потрібно більше деталей про це, наприклад, дати зрозуміти, що навіть робота чоловіка аж ніяк не гарантія розкішної квартири в місті. Це тут ледве помітно.Можливо, фаталістичний настрій має навіювати відповідна казочка, натомість, менше чи під цим же кутом зору і про лікарів, а то вони перетягують увагу на себе.
Поки-що виглядає так: жило–було подружжя, мріяли, і все МОГЛО Б ЗБУТИСЯ, але випадок на дорозі і зловживання лікарів можуть все перекреслити.

Написав Юрій Сорока, 13:25 24.03.2013