втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій короткометражного (в перспективі  повнометражного) фільму



Коментарі



Історія якраз до циклу "Сімейні мелодрами". Абсолютно позбавлена якихось вмотивованих переходів, а натомість дуже вдало експлуатує бутуючі в суспільній свідомості, і моралі зокрема - стереотипи. Хепіенд тільки якось не в ту сторону закинуто. От якби ота жінка з "великими синіми очима" виявилася ображеною коханкою Михайла, яку він й забув вже за плином літ, та дружиною Сергія, що всю каверзу з банкрутством й вигадала й вже звідси помстилася не тільки Михайлу, але й Олі, яка в нього Михайла відбила, а потім Оля про це все дізналася, пробачила б Михайлу й вся "в сльозах та губной помаді" просила вибачення, а потім би вони разом дали прочухана й Сергію, якого використали, й Синьоокій, яка все сланувала, а потім ще трійко дітей завели, на отримані за народбження дітей гроші розпочали новий, а головне - успішний бізнес, ото б якраз принагідний до "Сімейних мелодрам " хепіенд був.
Але то таке...
Хоча це дійсно лише ескіз, до завершення якого історія докорінно може змінити як свій жанр, так й закладений в ній пафос. Цікаво було б, якби з цього не мелодрама вийшла, а щось інше.

Написав Геннадій Коваль, 22:23 08.11.2012

Дійсно, історія лише ескізно намічена, і стане цікавою своїм проростанням, стосунками в трикутниках, (з Сергієм, що було у всіх з ним «до»), з рішучою незнайомкою в кінці, щоб не тільки за В.Висоцьким – «пожалела меня и взяла к себе жить».

Варто навести лад в найменуванні героїв, а то виникає плутанина в дійових особах. То «Чоловік», то «чоловік, який був в минулому епізоді» набуває ім’я «Михайло», а «Жінка» чергується з «Олею» в одній сцені, хоча це ще один і той же персонаж.
На екрані ж бачимо, хто це…
Згодом, в ремарці (описі) знову з’являються «Чоловік», «Жінка» , хоча йдеться все про тих же Михайла й Олю відповідно.
І це при тому, що нова жінка в житті Михайла також означена як «Жінка».
Ота, що в неї «великі сині очі».

Написав Юрій Сорока, 13:07 26.10.2012