втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій короткометражного ігрового фільму

Світлина: photopolygon.com

Коментарі



Я багато пишу про заробітчанство та взагалі про наших людей за кордоном. Це моя тема, я її знаю не з чужих вуст - сама довго жила за кордоном. У мене є 2 сценарія повнометражних фільмів на цю тему. Але допоки не можу їх оприлюднювати - надіслала на конкурс. Вдячна за приємні слова.

Написав Наталка Доляк, 09:58 12.03.2012

Наталю, то ж початок дев'яностих, тепер така історія звучить як непомірний комплімент міліції.

Мені Ваш сценарій симпатичний, просто він приречений бути неадекватно прочитаним у контексті сьогоднішнього дня.

А загалом у Вас чудове відчуття драматичної структури, Ви правильно позиціонуєте героя, чітко та навіть елегантно вводите конфлікт.

Якби Вашу майстерність та на іншу тематику - ціни б не було.

Написав Ігор Грабович, 20:33 11.03.2012

Вдячна Вам, Ігоре, за конструктивний відгук на текст. Це перший мій сценарій - вчусь на помилках. Щодо історії, котра далека від реальності, то у нас в Вінниці дійсно була така історія десь на початку 90-х. Лишень на місці запропонованого мною молодого міліціонера був якийсь майор напідпитку.

Написав Наталка Доляк, 18:54 11.03.2012

Доволі невимушена, хоча й, підозрюю, достатньо далека від реальності історія про перше патрулювання молодого міліціонера.

Сценарій створено у архаїчні сьогодні художній манері, яка віддає суто радянським формалізмом, коли реальність маскується за допомогою доброї іронії та універсально кумедних ситуацій.

Інша річ, що сьогодні такі сценарії навряд чи хтось ризикне поставити - надто безневинною та відверто дитячою є ця історія.

Написав Ігор Грабович, 15:49 06.03.2012