втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

 

Коментарі



"Відмовити режисеру в фінансуванні його фільмів на Батьківщині за те, що він їздить на заробітки до Россії?" - так. "Може його ще й громадянства за це позбавити?" - так. "Якщо законодавством не передбачено обмежень щодо дій того ж Кирієнка, то які питання до Держкіна?" - питання у відсутності публічного морального осуду і висловлення громадянської позиції щодо затятого режисера-колаборанта. А також у відсутності заклику до кінематографічного цеху в ігноруванні кирієнка як режисера, щоби їхав до росії на зовсім і там працював. А то йому і там, і тут однаково комфортно працювати. А це ситуація дуже нездорова. Дуже дивно чути такі міркування від людини, що служила в АТО. Як би мені не було важко, але утримуюсь від питання, на якому боці.

Написав Олексій Мазур, 18:41 14.02.2020

Держкіно люблять критикувати. За те, за се: то гроші виділяють на який порожняк; то за те, що щедро фінансують "шароварщину". Тут про те, що фінансують проекти Єрмака та Кирієнка. З Єрмаком взагалі нічого не зрозуміло: які до нього питання.
Колеги, варто розуміти прості речі. Держкіно - центральний орган виконавчої влади. Статті 6 та 19 Конституції зобов"язують органи влади діяти виключно в межах, встановлених законодавством. Якщо законодавством не передбачено обмежень щодо дій того ж Кирієнка, то які питання до Держкіна? В законі "Про кінематографію" вживаються ті ж самі дефініції, що й в статті, але ж вони стосуються виключно виробництва та прокату фільмів в межах України. Відмовити режисеру в фінансуванні його фільмів на Батьківщині за те, що він їздить на заробітки до Россії? Може його ще й громадянства за це позбавити?
Я можу зрозуміти відношення до самих фактів. Я можу зрозуміти особисте відношення до самого Кирієнка. Але до чого тут Держкіно та особисто його колишній очільник?

Написав Владислав, 22:51 13.02.2020

Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: