втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Олена Рубашевська



Контакти: [email protected]

Народилась 18 травня 1992 року в Донецьку.

З дитинства захоплювалася театром і сценою, відвідувала відповідні гуртки, та згодом ця зацікавленість перекинулась на журналістику, телебачення, а далі – на кіно. Щоб досягти своєї мрії, активно практикувала  – спочатку журналістику та графічний дизайн при Донецькому палаці дитячої та юнацької творчості, а потім відвідувала телевізійно-театральну студію «Дитяча TV-школа». Закінчила музичну школу, також відвідувала художню й танцювальну студії.

За часи навчання у телевізійній студії за її сценарієм було створено фільм «Духовність», що виборов перше місце серед дитячих творів на міжнародному кінофестивалі «Кришталеві джерела»; в цьому ж фільмі також виконала одну з головних ролей.

2009 року вступила до КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого на дві спеціальності – режисуру телебачення та драматургію кіно і телебачення. Зараз навчається в обох майстернях на магістратурі (майстерня Олексія Одинця та майстерня Богдана Жолдака).

За часи навчання в університеті як сценарист і режисер зняла три ігрові роботи, короткометражки. 2011 року робота «На десять хвилин старше. Перезавантаження» була нагороджена дипломом у Сумах. 2012-го виборола третє місце в конкурсі роликів презентації міста Донецька на Євро-2012, де виступила як режисер і оператор. Тоді ж була знята курсова короткометражна ігрова робота «Арія Каварадоссі», яку відзначили на фестивалі «Кінокіммерія» 2013 року. Влітку 2013-го дипломна робота «Спрага» зайняла перше місце на фестивалі «Кришталеві джерела».

Також за навчання поставила виставу за п’єсою «Марні зусилля кохання» Шекспіра, що закривала святкування 40-річного ювілею Інституту екранних мистецтв у Будинку кіно.

Особливе захоплення та любов – поезія.