втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Ольга Когут



Народилася в Донецьку у березні 1967 року в сім’ї економістів. Визначаючи напрям життєвого шляху, вибирала між літературною діяльністю і театральною. Перемогла сцена. Закінчила режисерське відділення донецького училища культури, працювала актрисою Донецького обласного українського музично-драматичного театру ім. Артема. 1996 року вступила актрисою до професійної студії молодих акторів Національного Академічного театру російської драми ім. Лесі Українки. Вищу освіту отримала в Київському державному інституті театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого на факультеті театрознавства за фахом «Організація, планування, управління театральної справи». Нині актриса Національного Академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, Заслужена артистка України, знімаюся в кіно, беру участь в міжнародних театральних проектах. Серед кіноробіт ролі в таких фільмах: "Нескорений" (реж. О.Янчук), "Ніч світла" (реж. Р. Балаян), "Не квап любов" (реж. М.Папернік), «Зачароване кохання» (реж. В.Балкашинов, В.Янощук) та інші.

Наприкінці 2006 року була відзначена нагородою уповноваженого з прав людини України «За захист прав людини».

Сценарій «Країні не вистачає космонавтів, або "Не спати, дихати"!» переміг у номінації «Кіносценарії» Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» 2007 року, був надрукований у літературному журналі «Веселка» № 10 за 2008 рік російською мовою у вигляді оповідання.

Кожній людині рано чи пізно приходить усвідомлення того, що життя може виявитися коротшим, ніж це здавалося, й потрібно поспішати висловитися і щось після себе залишити. Настав цей день і в моєму житті. Я писала без упевненості, що мені вистачить сил і часу закінчити задумане. Я працювала і вижила. Багато що переосмислила, можливо, тому Господь і дав мені «продовження». З моменту конкурсу був написаний сценарій повнометражної комедії «Щастя моє». Працюю над драмою на чотири серії.

Натхнення я черпаю в повсякденному житті, усі мої історії про простих людей, тих, що опинилися в складних ситуаціях.

Більше про мене можна дізнатися на сайті  www.kogut.io.ua