втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Андрій Тимчишин



Контакти: [email protected]

Після закінчення середньої школи у 1981 року розпочав свою творчу і трудову діяльність монтувальником сцени у Львівському академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької.

1982 – поступив на перший курс акторського факультету Київського державного інституту ім.І.К.Карпенка-Карого (КДІТМ) у Києві.

1983-85 – служба в армії.

1985-86 – акторське навчання довелося закінчувати з іншим курсом. Останній, четвертий рік навчання, уже не сила було терпіти ті інститутські стіни, тому вдалося влаштуватися актором у Рівенський музично-драматичний театр. Пропрацював там рівно рік, до отримання акторського диплому.

1988 – влаштувався актором у щойно створений Львівський молодіжний театр (згодом – театр ім.Леся Курбаса).

1990  – влаштувався актором у щойно створений Львівський духовний театр «Воскресіння». Там «ситуація» виявилася не кращою, ніж у молодіжному театрі. Мене вистачило всього на рік роботи.

1991-96 – роки навчання на режисерському відділенні КДІТМ ім. І. К.Карпенка-Карого.

1992 – режисерське стажування у Кшиштофа Зануссі у Лясках (передмістя Варшави). Того ж року вдалося на канікули влаштуватися там на роботу. Мав щасливу можливість впродовж двох місяців майже щодня спілкуватися з паном Кшиштофом. Теж своєрідна практика кінорежисури. 

1996-97 – спроби заснувати у Львові свою експериментальну акторську студію, зі своїм баченням свого сучасного експериментального  театру. Подібні ідеї у цьому місті – майже безнадійні.

1997 – робота арт-директором у Благодійному продюсерському фонді А.Жолдака «Україна – культура – Європа» у Києві. Дуже похмура сторінка моєї біографії, як і всі ті 90-ті роки. За тим було повернення до Львова, безробіття, проби себе в газетній журналістиці (газети «Пост-поступ», «Суботня пошта», інші), повторні спроби створити свою авторську акторсько-режисерську студію, і пошуки будь-якої можливості реалізувати себе в режисурі. Мабуть щасливий випадок привів мене на телебачення.

1998 – 2001 та 2004-05 – робота (з перервами) режисером редакції молодіжних програм Львівського телебачення (ЛТБ). Досі вважаю ЛТБ і проведені там роки найбільш плідною школою режисури, операторської майстерності, сценарної практики і не тільки цього.

2001-03 – жив у Франції.

2005-07 – жив у Лондоні.

2008 – знову повернувся до Львова. Став засновником громадської організації «Кіновізія». Займаюся цією справою і далі. Купа проектів, море планів.

2011 – з кіносценарієм «Львів’янка» став дипломантом Міжнародного конкурсу «Коронація слова»'2011.