втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Ярослава Руденко-Шведова



Контакти: [email protected]

Художник-постановник, режисер, сценарист, аніматор, ілюстратор, карикатурист.

Народилася 1968 року.  Спеціальну освіту отримала в Республіканській художній  школі імені Т. Г. Шевченка. При студії «Борисфен» закінчила курси художників-аніматорів. 

Працюю на студії «Укранімафільм» з 1986 року.  

Від 1992 року почала працювати як художник-постановник у фільмах «Ласкаво просимо», реж. Є. Пружанський, «До другого пришестя», реж. С. Лещенко, «Синій капелюшок», реж. Н.Чернишова та «Жив собі чорний кіт», реж. Ю. Марченко.

Від 1998 до 2005 року  в якості  аніматора працювала  на кіностудії  «Пілот»  у російському проекті «Гора самоцвітів», а також на студії «Борисфен – Лютес» брала участьу  створені  низки серіалів, таких як «Корней і Берні»  (Франція),  «Зулейн» (Велика Британія)  «Арчибальд» (Франція), «Зіппі та Зіні» (Італія),  «Діти Вогню» (Франція),  «Вампіри» (Франція), «Червоний лис» (Франція) та інших.

2008 року на кіностудії «Укранімафільм» у  якості режисера створила анімаційний  фільм «Чарівний горох», який започаткував серіал «Пригоди Котигорошка та його друзів». 2009 року на міжнародному фестивалі «Анімаевка» фільм одержав диплом «За збереження традицій української анімації». 2010 року фільм отримав державну премію ім. Лесі Українки.

Член Національної Спілки кінематографістів України.