втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Експерти все частіше відзначають високу якість телевізійних серіалів і вважають, що саме зараз настала «золота ера» їх виробництва. Найкращі сценаристи Америки часто-густо працюють не в кіно, а саме в серіалах. Телевізійний продукт вже нічим не поступається прокатному кіно і при цьому дозволяє розповісти більш глибоку і довгу історію. 

В рамках майстер-класу йтиметься про основні зміни ТБ-індустрії та їх причини, а також аналізуватиметься структуру сценаріїв серіалів, які сьогодні заслужили всесвітню популярність.

Обговоримуться такі питання:

  • зміни в ТВ-індустрії та їх причини;
  • основні тенденції в створенні сучасних серіалів в США;
  • що об'єднує сучасні успішні серіали;
  • основні відмінності американських серіалів від європейських, адаптація серіалів;
  • сценарна структура серіалу в рамках усього серіалу, сезону або епізоду.

До майстер-класу рекомендуємо ознайомитися з такими серіалами: «Правильна дружина» (The Good Wife), «Гра престолів» (Game of Thrones), «Чорний список» (The Blacklist), «Батьківщина» (Homeland). 

Експерт – Джеральд Сенофф (Gerald Sanoff), сценарист, консультант, продюсер з 30-річним досвідом роботи.

Більша частина роботи Джеральда пов'язана з детективним, містично-детективним і комедійним жанрами. Він є автором сценаріїв і продюсером багатьох серіалів, серед яких  «Діагноз: Вбивство» (Diagnosis: Murder), «Метлок» (Matlock), «Божевільний, як лис» (Crazy like a Fox) та ін.

12 років працював продюсером і сценаристом Sony Pictures TV International, де його завданням було створення серіалів, які могли б успішно продаватися на різні території.

З червня 2011 працює незалежним консультантом на проектах компаній Sony і CBS, в тому числі зі Східною Європою. Зокрема, в Україні працював над адаптацією комедійного серіалу «Таксі» для ICTV, а зараз – над науково-фантастичним проектом «Чотири тисячі чотириста» (The 4400) для телеканалу ТВ-3 в Росії. Серед проектів, які тільки готуються до адаптації – серіали «Будьмо здорові!» (Cheers!) та «Правильна дружина» (The Good Wifе).

Для Джеральда важливо не тільки слідувати класичним правилам побудови історій, а й враховувати культурно-соціальні особливості країни, для якої створюється адаптація. Одним із найскладніших завдань у своїй кар'єрі він вважає адаптацію одного з серіалів для японського ринку: «Їхав усього лиш на кілька днів, я пробув там кілька місяців, поки разом з місцевими продюсерами не вдалося знайти правильне рішення. Сюжет серіалу був зав'язаний на таємничому вбивстві і напруженому розслідуванні. Наприкінці з'ясовувалося, що вбивцею є рідний брат жертви, що було абсолютно неприйнятно для східного менталітету – довелося практично повністю переписати сценарій».

Майстер-клас відбудеться в режимі Skype-конференції 24 грудня, з 19:00 до 21:00, за адресою: м. Київ, вул. М. Закревського, 22; вхід №2, кіностудія FILM.UA Факультет.

Реєстрація обов’язкова

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь: [email protected],
тел.: +380 44 459 4610

Коментарі