втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

З 3 по 9 вересня у кінотеатрі «Кінопанорама» відбудеться показ українських фільмів, всі збори від якого підуть на підтримку українського режисера Олега Сенцова, що перебуває зараз у російській в'язниці.

Доля Олега Сенцова об'єднала Державну агенцію України з питань кіно, Національний центр Олександра Довженка, Спілку кінематографістів, незалежних продюсерів і режисерів. Всі вони як один виступили на підтримку режисера. ільнити українського режисера.

Більшість фільмів показу, зняті українськими режисерами, були учасниками міжнародних кінофестивалів. Протягом одного тижня у «Кінопанорамі» покажуть картини Олега Сенцова «Гамер», Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу», Дарї Онищенко «Істальгія», Віктора Андрієнка та Ігоря Письменного «Іван Сила», Анатолія Матешко «Трубач», Олени Фетісової і Сержа Аведікян «Параджанов», Ахтема Сейтаблаєва «Хайтарма», короткометражні документальні фільми «Вавілон 13».

Варто відзначити, що Олега Сенцова також підтримує світове кінотовариство. Такі всесвітньо відомі режисери як Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, Кен Лоуч виступили із вимогою до президента Росії Путіну звільнити українського режисера. Більшість фільмів показу, зняті українськими режисерами, були учасниками міжнародних кінофестивалів.

Для глядача тиждень українського кіно – можливість зробити свій внесок у підтримку звільнення Олега Сенцова. Кожен охочий може ознайомитися із важливими питаннями формування української ідентичності. Це теми історії, еміграції, переселення кримських татар і багато іншого. Їх піднімає українське кіно, даючи змогу глядачеві подивитися на себе з боку.

Подія на Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/694550690593119/?ref=notif&notif_t=plan_user_invited

Коментарі