втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Стокгольмський міжнародний кінофестиваль оголосив переможців: найкращим фільмом стала створена за підтримки Держкіно кримінальна драма "Носоріг" Олега Сенцова. Стрічка отримала головний приз фестивалю – "Бронзового коня", а в номінації "Найкращий актор" переміг виконавець головної ролі Сергій Філімонов.

До українського кінотеатрального прокат «Носоріг» вийде 24 лютого 2022 року.

Разом із українською стрічкою за перемогу в конкурсі цього року змагалися ще 15 фільмів. Це вже друга нагорода для Сергія Філімонова – раніше він став найкращим актором на Міжнародному кінофестивалі в Батумі.

"Носоріг" є другою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. Світова прем’єра стрічки відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі "Обрії", українська – цієї осени на Київському тижні критики.

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Знімання "Носорога" проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Фільм створений у копродукції України, Польщі та Німеччини.

Стокгольмский міжнародний кінофестиваль – найбільший кінофестиваль Швеції, заснований у 1990 році задля просування та підтримки молодих кінематографістів. Лауреатами основного конкурсу кіноогляду свого часу стали зірки світового кінематографа – Ларс фон Трир, Квентін Тарантіно, Ґаспар Ное, Йорґос Лантімос та інші.

Держкіно

Коментарі