втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Незалежною компанією «Інспірейшн філмз» розпочато виробництво нового фільму "ЧАС ЖИТТЯ ОБ’ЄКТА В КАДРІ".

Сценарій фільму на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=147

Знімання триває у 3-му павільйоні Національної кінематеки до 29 січня – запрошуємо журналістів та представників мас-медій.

Продюсер Світлана Зінов"єва, режисер-постановник Олександр Балагура, оператор-постановник Володимир Гуєвський, фотографи Євген Павлов, Олександр Чекменьов, художник Олександр Бабак, звукорежисер Борис Петер, художник костюмів Емма Беглярова.

Актори: Анастасія Киреєва, Алла Самойленко, Поліна Кельм, Юхим Гофман, Микола Попелуха.

Фільм знімається на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

"ЧАС ЖИТТЯ ОБ’ЄКТА В КАДРІ" - це проект, жанр якого може бути визначений як авторський експериментальний документальний фільм. Це стиль, що руйнує кордони між документальним та ігровим. Фільм, що створює власну реальність.

Фільм буде складатись з документальних фотографій українських (це важливо) фотографів, документальних подорожей та з ігрових сцен, відзнятих у павільйоні.

Наша мета – об’єднавши ігрове і документальне, зробити поетичний фільм, де екранний персонаж може бути одночасно і автором і героєм.

Як продюсер я вірю, що це надзвичайно цікавий і абсолютно новий підхід, який дасть глядачу відчуття власної подорожі у пошуках втраченого часу.

З анотації фільму: «Почалося все з того, що одного разу раптом стало зрозуміло, що протягом останніх 15-20 років навколо нас, у нашому власному житті, щось незворотньо змінилось. Що відбулося все це в нашій присутності, але ми при цьому ніби нічого й не помітили. Ніби й не було цих років, або весь цей час не було нас самих…»

Окрім того, фільм досліджує магію фотографії.

Режисер Олександр Балагура зробив трейлер, який демонструє те, що неможливо описати іншою мовою, крім мови кіно. Короткий але точний ескіз майбутнього фільму (трейлер) можна побачити тут: http://video.i.ua/user/440675/26483/213880/

Україна переживає 20-й рік незалежності, й нація потребує рефлексії. В цьому ми вбачаємо не просто актуальність, а нагальну необхідність нашого проекту.

Попередній наш з Балагурою фільм “Крила метелика” отримав Приз за найкращий український фільм на «Молодості’ 2008», брав участь у престижній програмі Zone Туринського МКФ, у конкурсі паризького Cinema du Reel та у програмі “Невидимі фільми” у Центрі Помпіду в Парижі поруч з фільмами Сокурова, Лозниці та інших найвідоміших режисерів сучасності. Відгуки італійських та французьких кінокритиків просто вражають і надихають нас на подальшу роботу.

Коментарі



Дійсно, в очікуванні незвичайного кіна. Хто має сумнів, раджу ознайомитися зі сценарієм, що він, наголошую, опублікований у СЦЕНАРНІЙ МАЙСТЕРНІ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=147

Й ПОВТОРЮСЯ:

Надзвичайно цікавий і важливий творчий задум, безпосередньо пов’язаний із життям українського соціуму часів новітньої історії. Герой намагається розібратися, пригадати, відповісти на запитання, що ж усі ці роки відбувалося, відбулося з його країною і з ним самим.

Сюжет, що має цілу поліфонію вимірів, площин існування: людина в українській історії та в Історії, Україна, українське суспільство в часі й просторі, життя побутове й життя ідей, життя приватне й життя соціальне, різновекторні мистецькі виміри тощо.

Зокрема, цікаво, як життя звичайної сімейної пари, фотографа і його дружини подається на історичному тлі, яке стрімко змінюється; і що ця проста історія двох людей представлена сімейною фотохронікою видатного харківського фотохудожника Євгена Павлова та його дружини й моделі Тетяни.

Простежується рух від загального, універсального до надзвичайно конкретного й навпаки.

Важливими, ключовими є слова одного з двох авторів, Світлани Зінов'євої, як світоглядний коментар-намір до такого насправді витонченого мистецького проекту : «Україна переживає 20-й рік незалежності, і нація потребує рефлексії. В цьому ми вбачаємо не просто актуальність, а нагальну необхідність нашого проекту».

Написав Володимир Войтенко, 19:25 27.01.2012

Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: