втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

16 травня 2015 року (субота), о 21.00 Національний музей «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» (м. Київ, вул. Лаврська, 3) запрошує на перегляд документального фільму Олега Чорного «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди», повідомляє офіційний сайт Міністерства культури.

Захід організовано в рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв» Національним музеєм «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні» спільно з Інформаційною агенцією культурних індустрій «ПРО».

Національний музей «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» є пам’ятником найбільшій катастрофі української нації – Голодомору-Геноциду. Проте радянська імперська тоталітарна політика мала багато різних форм і проявів, як то деформація і руйнація української культури, історії, українського простору. Про одну з таких катастроф – фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди», показом якого музей започатковує роботу єдиного в Україні музейного Клубу документального кіно.

Документальний фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» - це не тільки історія старовинного села та українського поетичного кіно. За задумом творців фільму, історія Бучака – метафора того, що сталося з Україною за останні півстоліття. Це сигнал тривоги для кожного з нас і для всієї країни. Адже замість перетворити Бучак та подібні об’єкти на національні пам’ятки та туристичні центри, ми знищуємо історію, культуру, природу, а відтак і людей, навколо нас.

Перед показом фільму (о 20.00) відбудеться концерт студентів кафедри бандури Національної музичної академії України імені Петра Чайковського під керівництвом народного артиста України, професора Костянтина Новицького. Вони виконають композиції, що є класикою української музичної культури, які використовували у своїх роботах режисери, що знімали фільми в Бучаку.

Вхід вільний

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: